BOM FAST: Containerskipet Svealand fra Namsos ble stående bom fast etter at det grunnstøtte nord for Frøya fredag morgen.  (Foto: Redningsselskapet)
BOM FAST: Containerskipet Svealand fra Namsos ble stående bom fast etter at det grunnstøtte nord for Frøya fredag morgen. (Foto: Redningsselskapet)

Containerskip på grunn ved Frøya

Mannskapet på sju er uskadd og båten skal ikke ha større skader.

Et containerskip med mannskap på sju om bord gikk i morgentimene på grunn på Teistholmen nord for Frøya i Trøndelag.

Ingen personskader

– Vi fikk melding om grunnstøtingen klokken 04.49, men det er ikke noen dramatikk og dette er nå en bergingsaksjon og ikke en redningsaksjon, sier redningsleder Asbjørn Vist ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

GIKK PÅ GRUNN: Her får containerskipet Svealand assistanse fra en slepebåt etter grunnstøtingen. (Foto: Redningsselskapet)
GIKK PÅ GRUNN: Her får containerskipet Svealand assistanse fra en slepebåt etter grunnstøtingen. (Foto: Redningsselskapet)

Containerskipet som grunnstøtte er 62 meter langt og tilhører et rederi i Nærøy i Nord-Trøndelag.

– Det er ingen personskader eller lekkasjer så dette er nå en forsikringssak, sier Vist til tv2.no.

To redningsskøyter og en taubåt ligger ved havaristen som venter på flo sjø slik at den kan bli trukket av grunnen og fortsette seilasen.

Årsaken til grunnstøtingen er ikke kjent.

Venter på flo sjø

Skipperen på redningsskøyta «Sundt Flyer», Thomas Sørø Olsen, sier til TV 2 at de vil vente til flo sjø i 15-tiden fredag ettermiddag med å få trukket båten av grunn. Også redningsskøyta Erik Bye er på stedet sammen med en slepebåt fra Kvernhusvik på Hitra.

– Akkurat nå er fire dykkere i sving med å sjekke hva som er av skader på skroget. Det er ingen lekkasjer fra skipet, og bare minimalt med vanninntrenging, ifølge Sørø Olsen.

Været i området er bra fredag formiddag, men da redningsskøyta kom til stedet blåste det kuling. Vinden har nå løyet og det er nå frisk bris fra sørvest.

Skipet har en vekt på 3500 tonn og det trengs derfor betydelig med slepekraft for å få det trukket av grunnen.