Manchester United og Manchester City fikk ingen drømmetrekning i Europaligaen. United trakk Ajax, mens Manchester City møter Porto i 16-delsfinalen.

Likevel tror Øyvind Alsaker at begge lagene vil ta seg til åttedelsfinale - dersom de virkelig vil det.

- Ajax er ikke det laget det en gang var, men det er en klubb med historie og et navn. Det var en morsom trekning, men United er store favoritter. City fikk også et morsomt lag. De beste portugisiske lagene er jo litt skumle, sier Alsaker.

- Hva tror du Ferguson tenker om trekningen?

- Jeg vet ikke hva han tenker om den turneringen i det hele tatt. Han ser vel på det som en enklere variant av et europeisk trofé, men det kan like gjerne tenkes at han vil bruke en del ungdommer i den turneringen. Han er perfekt plassert i forhold til et nytt ligagull, så jeg tror det kommer til å bli prioritert, sier Alsaker.

LES: Ferguson etter Mesterliga-exit: – Torsdagskamper er straffen
LES: Arsenal møter AC Milan i Mesterligaen

To spillestiler braker sammen
Stoke fikk også en svært vanskelig trekning. «The Potters» møter Valencia.

- Det er også en morsom trekning for engelskmennene. Det er lange innkast mot spansk tiki-taka. Det er absolutt en kontrast det blir morsomt å følge. Jeg tror ikke Valencia får en lett oppgave på Britannia, sier Alsaker.

Han tror Valencia kan gå på en smell mot Tony Pulis sitt mannskap.

- Jeg ser ikke bort fra at Stoke kan lage en liten skrell. Er du først i trøbbel i møte med Stoke så har du det big-time. Det blir spennende å se hvordan Valencia håndterer den fysiske delen av det, sier Alsaker.

Håper Moas Hannover kommer langt
Det blir også et «helnorsk» oppgjør mellom Moa og Tom Høgli. Club Brugge møter nemlig Hannover.

- Det er en gunstig trekning for Hannover. Jeg holder dem som favoritt i det oppgjøret. Det er veldig viktig for Norge at Moa når langt i den turneringen. Det er uvurderlig erfaring, sier Alsaker.

Kamp 1: Porto - Manchester City
Kamp 2: Ajax - Manchester United
Kamp 3: Lokomotiv Moskva - Athletic Bilbao
Kamp 4: Salzburg - Metalist Kharkiv
Kamp 5: Stoke - Valencia
Kamp 6: Rubin Kazan - Olympiakos
Kamp 7: AZ Alkmaar - Anderlecht
Kamp 8: Lazio - Atletico Madrid
Kamp 9: Steaua Bucuresti - Twente
Kamp 10: Viktoria Plzen - Schalke
Kamp 11: Wisla Krakow - Standard Liege
Kamp 12: Braga - Besiktas
Kamp 13: Udinese - PAOK
Kamp 14: Trabzonspor - PSV Eindhoven
Kamp 15: Hannover - Club Brugge
Kamp 16: Legia Warszawa - Sporting Lisboa

Åttedelsfinaler:

Kamp 1: Salzburg/Metalist Kharkiv - Rubin Kazan/Olympiakos
Kamp 2: Legia Warszawa/Sporting Lisboa - Porto/Manchester City
Kamp 3: Steaua Bucuresti/Twente - Viktoria Plzen/Schalke
Kamp 4: Wisla Krakow/Standard Liege - Hannover/Club Brugge
Kamp 5: Stoke/Valencia - Trabzonspor/PSV Eindhoven
Kamp 6: AZ Alkmaar/Anderlecht - Udinese/PAOK
Kamp 7: Lazio/Atletico Madrid - Braga/Besiktas
Kamp 8: Ajax/Manchester United - Lokomotiv Moskva/Athletic Bilbao

Før trekningen:
Europaligaen blir av mange sett på som Mesterligaens mindre glamorøse lillebror, men når sesongens sekstendelsfinaler skal trekkes i Nyon er kanskje interessen rundt utfallet større enn noen gang tidligere.

Ettersom både Manchester United og Manchester City røk ut av gruppespillet i Mesterligaen, er det nemlig mye som tyder på at årets Europaliga kan bli mer interessant enn på veldig lang tid.

Begge Manchester-lagene vil være favoritter uansett hvem de møter i sin sekstendelsfinale, men det betyr ikke at hverken Wayne Rooney eller David Silva vil få en enkel vei videre til neste runde. I gruppen av useedede lag venter nemlig tøffe motstandere som Lazio, Porto og Udinese.

Sett med norske øyne er det også spennende å følge med på hvem Mohammed Abdellaoue og Henning Haugers Hannover trekker opp av bollen. Med skikkelig klaff kan vi få duellen Moa mot Wayne Rooney allerede i sluttspillets første runde. Tom Høglis Club Brugge er blant de seedede lagene og står foreløpig ikke i fare for å møte en engelsk storklubb.

Den første sekstendelsfinalen blir spilt 16. og 23. februar, mens returmøtet går 8. og 15. mars. Lag fra samme land kan ikke møte hverandre. Det samme gjelder lag som møtte hverandre i gruppespillet.

Seedede lag:
PAOK, Standard Liege, PSV Eindhoven, Sporting Lisboa, Besiktas, Athletic Bilbao, Metalist Kharkiv, Club Brugge, Atletico Madrid, Schalke 04, Twente, Anderlecht, Manchester City, Manchester United, Olympiakos, Valencia.

Useedede lag:
Rubin Kazan, Hannover, Legia Warszawa, Lazio, Stoke, Salzburg, AZ Alkmaar, Braga, Udinese, Steaua Bucuresti, Wisla Krakow, Lokomotiv Moskva, Porto, Ajax, Trabzonspor, Viktoria Plzen.

Hvem håper du møter hverandre? Da debatten i kommentarfeltet under!