Knut Børsheim
Knut Børsheim
knut børsheim (Foto: Hansen, Alf Ove, © JFE)
knut børsheim (Foto: Hansen, Alf Ove, © JFE)

Børsheim kvalifiserte seg til Europatouren i golf – feiret med sjampanje

Knut Børsheim avsluttet solid i Spania, men Espen Kofstad misset tross hole in one.

– En magisk prestasjon av Børsheim, sier sportssjef i Norges Golfforbund, Frode Scheie.

Børsheim (24) fortsatte storspillet fra tirsdag og onsdag på den avsluttende runden på Catalunya Resort i Spania. Kvalifiseringsturneringen var nordmennenes siste sjanse til spill på Europatouren i golf.

Les også:Sjekk Børsheims frekke golftriks

Forsvarte 7. plassen
Foran torsdagens runde lå Børsheim på en 7. plass, godt innenfor de 30 som får delta på Europaturen neste år.

Bergenseren gikk de første ni hullene på par, før han hevet seg til to under par med tre birdier og en bogey på de fire siste hullene.

Med to slag under par på runden forsvarte han 7. plassen fra dagen før. Den gode plasseringen gjør at han kan få sjansen i flere større turneringer på Europatouren enn han ellers ville fått.

– Kanongolf
– Det er imponerende, rett og slett en veldig sterk prestasjon. Han har vært solid hele uka, og dette er veldig fortjent. Jeg har nettopp snakket med landslagstrener Øyvind Rojahn, som har fulgt ham hele uka. Børsheim har spilt kanongolf. Dette er moro, jubler Frode Scheie.

Scheie mener det er vanskelig å sette prestasjonen i et perspektiv.

– 16 av de 125 som spiller på Europatouren er under 30 år. Golf er en verdensidrett som utkjempes av ekstremt mange på et veldig høyt nivå. Det gjør dette til en magisk prestasjon. Det er en mental utfordring av dimensjoner, og når han gjennomfører på denne måten så er det vanvittig bra – en stor idrettsprestasjon, fortsetter Scheie.

Var nervøs
Børsheim forteller at det var svært mye nerver inne i bildet da alt skulle avgjøres.

– Jeg var svært nervøs hele dagen. Derfor var det deilig å levere, sier han til TV 2 Sporten.

Om Scheies beskrivelse av bragden sier han:

– Det var ganske magisk for meg også. Jeg leverte da det gjaldt som mest, ingenting er bedre enn det.

Børsheim feiret med sjampanje sammen med landslagstrener Øyvind Rojahn etterpå, men venter med den store festen til han kommer hjem.

– Nå skal jeg hjem til kjæreste og venner for å feire jul, så får vi se hva det blir til, sier Børsheim.

Les også:Norsk golfhåp med hole in one: – Dette var deilig
Les også:Børsheim med sin andre hole in one på to dager: – Det begynner å bli en vane

Hole in one ikke nok
Børsheims reise- og treningskamerat Espen Kofstad (24) lå på delt 34. plass og hadde muligheten til å klatre inn blant topp 30, men tross hole in one på femte hull holdt det ikke.

Seks bogeyer og to birdier gjorde at Kofstad gikk sin dårligste runde i turneringen. Dermed falt han ned til 41. plass – to slag unna en topp 30-plassering.

– Det var utrolig kjedelig. Han er en utrolig bra spiller. Til neste år skal han være der oppe, tror Børsheim, som ikke hadde fått snakket med Kofstad ennå da TV 2 ringte.

David Dixon fra England vant turneringen, fem slag foran Børsheim.

Må prestere etter nyttår
De 30 som kvalifiserte seg i Spania blir rangert på ny i april. Derfor handler det om å få gode resultater når Europatouren starter opp i Sør-Afrika i januar.

– Knut blir fryktelig god. Han har hatt en kjempeutvilking siden i sommer. Du må huske på at det er hans første år som proff. Det er ekstremt tidlig i golfkarrieren hans, og det gjør ikke prestasjonen noe mindre, tvert imot, sier Frode Scheie.

Sjekk resultatlisten her (ekstern lenke)