SPELLEMANN: Artist Siri Nilsen er nominert i kategorien Årets kvinnelige artist.
 (Foto: Jørgen Storhaug)
SPELLEMANN: Artist Siri Nilsen er nominert i kategorien Årets kvinnelige artist. (Foto: Jørgen Storhaug)

Siri Nilsen konkurrerer mot Marit Larsen og Ane Brun

– Jeg er beæret over å være nominert.

Artist Siri Nilsen er nominert i kategorien Årets kvinnelige artist til Spellemann-prisen, som går av stabelen på Folketeateret 14.januar.

– Det er veldig gøy. Det er ikke noe annet å si om det. Utrolig morsomt. Jeg har sett på de andre som er nominert nå, og jeg er beæret over å være nominert i den kategorien - og å være nominert i det hele tatt. Kjempegøy! Sier Siri Nilsen til God Kveld Norge på pressekonferansen som ble avholdt torsdag på Folketeateret.

Les også: Siri Nilsen: – Jeg sluttet å drikke for to år siden

– Jeg håper ikke det er negativt?

I samme kategori konkurrerer hun mot Ane Brun, Marit Larsen og Hilde Marie Kjersem.

– Jeg synes at det er snakk om så flinke folk og gode musikere, og det er veldig morsomt og overraskende for min del å være nominert, fortsetter artisten, som håper at hun har sjans til å stikke av med den jeve prisen.

– Jeg vet ikke hvordan dette vil påvikre karrieren. Jeg kan ikke tenke meg at det er negativt på noen måte. Jeg håper ikke det? Smiler hun.

Les også: Siri Nilsen og Anders Bye blir foreldre for første gang

Nilsen er nominert for albumet «Alle snakker sant», og forteller at hun henter inspirasjon til musikken fra alt hun opplever i livet.

Datter at Lillebjørn Nilsen

Siri Nilsen debuterte som sceneartist i 2007, og har siden da holdt en rekke små og store konserter rundt om i landet, på festivaler, men også på større scener som Rockefeller.

Hun er datter av den kjente norske visesangeren Lillebjørn Nilsen.

Siri Nilsen er sammen med Anders Bye, som er kjent for humorprogrammet «Bye og Rønning», og paret venter barn sammen neste år.

FAR OG DATTER: Lillebjørn Nilsen og Siri Nilsen. (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)
FAR OG DATTER: Lillebjørn Nilsen og Siri Nilsen. (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)