Hver fredag leter vi i arkivet etter skjulte skatter. Denne uken mimrer vi tilbake til første sesong av sangprogrammet «Idol» fra 2003.

Det var rørleggeren Kurt Nilsen fra Bergen som i sin tid vant konkurrasen, men på hans første audition mente dommerne at han ikke hadde potensiale til å bli popstjerne.

– Jeg syntes du synger jævlig bra, men jeg syntes ikke du er et pop-idol. Du burde synge i et band, sa dommer Ole Jacob Evenrud.

Se hele auditionen øverst i saken!

Jakten på en superstjerne

«Idol» er et norsk fjernsynsprogram på TV 2 basert på det populære britiske underholdningskonseptet «Pop Idol». Hovedinnholdet i konseptet er en talentkonkurranse innen popmusikk for unge amatørsangere.

Programmets mål er formulert i ordene «jakten på en superstjerne». I Idol inviteres vanlige mennesker til å synge i en audition i flere byer. Et panel på fire dommere inviterer noen av deltagerne til å delta videre i programmet. Deltagerne blir færre og færre ved at det gjennomføres flere sangprøver, der kun noen deltagere går videre. Etterhvert er det opp til TV-seerne å avgjøre hvem som skal gå videre, ved at de stemmer på sine favoritter ved hjelp av telefon og SMS.

Les også: En av disse vinner «Idol» 2011

Kurt Nilsen vant sesong 1, med Gaute Ormåsen på andreplass. Nilsen fikk 53 % av stemmene. Nilsen vant også World Idol i begynnelsen av 2004.

Se vinnerklippet fra 2003 under:

– Stor etterspørsel

Ingen TV 2-program har hatt flere seere enn finalen i 2005 med hele 1.475.000 seere. Derfor var det med god grunn at TV 2s prosjektleder Rolf Wenell valgte å sende en ny sesong i år.

– Vi gleder oss veldig til å starte opp «Idol»-sirkuset igjen. Vi merker stor etterspørsel etter programmet, og opplever helt klart at folk har sterke og gode minner knyttet til tiden med «Idol». Vi gleder oss til å gi folk nye fantastiske opplevelser og få frem nye superstjerner med Idol, sa Rolf Wenell, mannen som i sin tid brakte «Idol» til Norge.

I kveld kjemper Vegard Leite (19) og Jenny Langlo (18) om årets vinnertittel.

Se finalen i «Idol» i kveld klokken 19.30 på TV 2.

Les alt om sesongens «Idol» her!