SKJØNNHETSMÅL: Skap deg et hudpleieregime, klipp håret regelmessig og bruk solfaktor hver dag. (Foto: LiliGraphie)
SKJØNNHETSMÅL: Skap deg et hudpleieregime, klipp håret regelmessig og bruk solfaktor hver dag. (Foto: LiliGraphie)

Skjønnhet: 6 ting du bør gjøre i 2012

Det nye året er en gylden anledning til bedre skjønnhetsrutiner.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nytt år, nye muligheter! Mange forsøker seg på ambisiøse forsetter som å slutte å røyke, trene fire ganger i uken eller slutte å kjøpe ferdigmat.

Men å sette seg gode mål for 2012 trenger ikke være så vanskelig. Det behøver ikke koste hverken mye tid eller penger å gjøre noe bra for hud og hår.

Har du noen tips til hva man bør gjøre for kroppen i det nye året? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Rens huden

Første bud for å opprettholde en sunn og frisk hud er å rense huden både morgen og kveld. Ved å ha en god renserutine sørger du ikke bare for å fjerne sminke, smuss, fett og rester av hudpleieprodukter. Du bidrar også til at hudpleien du påfører etterpå trekker bedre ned i huden.

LES OGSÅ: 10 tips som gjør huden glad

Drikk minst to liter vann om dagen

Kroppen trenger minst to liter rent vann i døgnet. Om du drikker mye te, kaffe og alkohol, må du øke vannmengden ytteligere. Det samme gjelder om du beveger deg mye. Tilstrekkelig inntak av vann gjør at du føler deg mer opplagt, mindre dehydrert, får penere hud og gjør at kroppen lettere opptar næringsstoffer. Ha alltid en mugge med vann stående hjemme eller på jobben. Synes du vann er kjedelig i seg selv, kan du ha i et par sitron- eller agurkskiver.

LES OGSÅ: Ble det sent i går?

Skrubb deg!

En god peeling virker oppfriskende både i ansiktet og på kroppen. I ansiktet kan du bruke en lett peeling som fjerner døde hudceller. På kroppen kan du gå for en variant med litt grovere korn. Peeling bidrar til å øke blodsirkulasjonen og gi deg silkemyk hud. Fordi det øverste laget med død hud fjernes, vil også hudkremen trekke bedre inn etterpå.

Bruk solfaktor

Visste du at UVA-strålene, altså de som bidrar til hudaldring, er like sterke hele året? Bruker du en god solkrem med minimum SPF 15 også om vinteren, bidrar du til å beskytte huden mot rynker, linjer, pigmentfklekker og andre alderstegn. Mange hudpleieprodukter inneholder SPF 15, slik at du ikke trenger å tenke på å bruke solkrem i tillegg. Oppholder du deg på fjellet eller i syden, bør du bruke høyere faktor og solprodukter med fotostabile filtre.

LES OGSÅ: Skjønnhet fra A til Å

Klipp deg regelmessig

Sliter du med slitt hår og tupper som brekker? Da kan det hende at du klipper deg for sjelden. Ved å stusse håret hver sjette uke sikrer du deg et sunt hår som får bedre vekstvilkår. Riktig nok bidrar det ikke til at håret vokser raskere, men det kan likevel bidra til at du får lengre hår, fordi du ikke må klippe så store lengder med slitt hår, slik man gjerne må når man har gått for lenge uten å klippe seg.

Få deg et hudpleieregime tilpasset din hud

Hvis du bruker feil hudpleieprodukter kan det føre til at du i realiteten kaster mange penger ut av vinduet, og ender opp en en hud som har flere problemer enn da du startet. Visste du for eksempel at tørr og dehyrert hud ikke er det samme? Mens tørr hud mangler fettstoffer, er dehyrert hud fattig på fuktighet og vann. Du kan altså ha fet hud og likevel mangle fukt. Gå til en hudpleier som kan analysere hudtypen din, og sette opp et hudpleieregime for for alt fra tørr og sensitiv til dehyrert, fet, aldrende eller normal- og kombinasjonshud.

LES OGSÅ: Ble det sent i går?