Er du på julemiddag hos svigers og skal rett ut på byen etterpå, men har ikke tid til å dra hjemom? Frykt ikke! Vi gir deg tipsene som gjør at du kan dra rett fra familiemiddag til byen!

Har du noen gode tips til hvordan man kan bli festklar på 1-2-3? Gi dine tips i kommentarfeltet under!

LES OGSÅ: Slik får du flotte øyenbryn til julefesten

Fra svigermors drøm til partyprinsesse

EKSPERTTIPS: Fashion Advisor i Lindex, Kathrine Sørland gir sine beste tips for hvordan du kan gå fra familiemiddag til byen i jula.
De fleste av oss vil antagelig kle oss annerledes på julemiddag med svigerfamilien enn ute på byen med venner. Men med riktig planlegging kan du få to antrekk i ett!

Sverger du til den lille sorte, men synes det blir hakket for sexy sammen med svigermor og svigerfar? Et par svarte strømpebukser vil tone ned antrekket. Så kan du eventuelt droppe strømpene på byen senere. Styr unna hudfargede strømpebukser! Det er vanskelig å finne en farge som matcher din naturlige hudfarge, og du risikerer å ende opp med gulrotfargede ben.

Synes du kjole blir for kaldt? Det finnes mange alternativer for deg som ikke ønsker korte skjørt og bare skuldre.

– Gå for sorte bukser, en kul paljettopp, dressjakke og skyhøye hæler. Så kan du kaste dressjakken når du skal ut på byen, sier Fashion Advisor i Lindex, Kathrine Sørland til tv2.no.

– Eller kjør «basic» med mørke bukser, en enkel hvit-skjorte og dressjakke for et mer avslappet, men klassisk uttrykk.

– Bukser i skimrende stoffer er også kult, avslutter Kathrine Sørland.

LES OGSÅ: Denne julelooken fikser du på en halvtime

FRA FAMILIEMIDDAG TIL BYEN: Fra toppen t.v: «Den lille sorte» er aldri feil! Sort kjole uten ermer (kr 299, BikBok). Røde stiletthæler med rund tå (kr 550, Bianco), rosa topp med paljetter (kr 199, Lindex), sort blazer med skulderputer fra Mango (kr 699, Nelly.com), sort bukse med skimmer fra Ellos Party Collection (kr 1299, Ellos), sort strømpebukse (kr 99, Kappahl).

Legg grunnlaget hjemme!

Også var det makeupen da! For det passer seg kanskje ikke helt å komme med sotede øyne og røde lepper på familiemiddag? Et godt tips er å legge grunnlaget før middagen slik at du kan bygge videre på makeuplooken før du drar ut på byen. Gjør du grovarbeidet hjemme trenger du nemlig bare fem minutter på badet før du drar videre ut på byen!

* Prepp huden hjemme. Husk at kulde, oppvarmet inneluft, store temperaturforandringer, vann og alkohol tørker ut huden. Derfor er det viktig å bruke produkter som er rike på fuktighet, spesielt i vinterhalvåret. Start med å legge en god fuktighetskrem. Legg eventuelt et serum eller en booster under for ekstra glød. Bruk en spesialtilpasset øyekrem på den sensitive huden rundt øynene.

* Et godt tips er å bruke en primer som virker pleiende og som tilfører huden fuktighet. En primer vil få sminken din til å sitte bedre. Legg primer før du påfører foundation.

* Foundation er hemmeligheten bak en jevn og vakker hudtone. Bruk en foundation som ligger tett opptil din naturlige hudtone, og jobb produktet godt inn i huden. Husk at det er bedre å legge flere tynne lag enn et tykt!

* Bruk en øyenbrynsskygge for å fylle inn øyenbrynene, eller bare en brynsgelé for å holde øyenbrynene på plass.

* Avslutt med ett lag maskara. Hvis du har naturlig lange vipper, kan du forme vippene med en vippetang og vente med maskaraen til du skal ut på byen!

LES OGSÅ: Dådyrvipper uten maskara?

* Litt transparent lip gloss - og du er klar for julemiddag med svigers!

FESTFIN SMINKE: Fra toppen t.v: All In One Face Base er foundation og pudder i ett (kr 219, The Body Shop), sort kremøyepenn med beroligende økologisk mandelolje (kr 99, Yves Rocher), vippetang (kr 39,50, H&M), Fluidline er en flytende eyeliner, men kan også fint brukes som kremøyenskygge (kr 145, Mac), Liquid Minerals Foundation inneholder hudpleiende ingredienser (kr 615, Jane Iredale), lipgloss med kamille tilfører fuktighet pg pleier leppene. Inneholder vitamin E og kamilleekstrakt (kr 170, Zanzuel).

Kveldens mest sexy blikk

Etter at middagen med svigers er over, kan du oppdatere sminkelooken med fem minutter på badet.

Pass på å ha et mattende pudder i vesken, og legg et tynt lag over hele ansiktet. Legg litt lip gloss på leppene, og gjør deg klar for kveldens fokuspunkt: smokey eyes.

Sotede øyne er noe av det mest sexy du kan komme med på fest! Og det trenger ikke være så komplisert! Alt du trenger er en mørk kremøyenskygge, eyeliner og maskara.

LES OGSÅ: Få høstens mest sexy blikk

Slik sminker du sotede øyne på 1-2-3:

1. Legg en tykk kajalstrekk rundt hele øyet oppe og nede. Bruk fingrene til å duse kajalen godt utover.

2. Legg en mørke øyenskygge på hele øyelokket opp til globallinjen og under øyet. Kremøyenskygger kan du legge med fingrene!

3. Avslutt med to lag svart maskara både på de øvre og nedre vippene.

LES OGSÅ: Finn fargene som kler deg

Denne artikkelen er skrevet av Ida Elise Eide Einarsdóttir