LEDER UTDELING: Anne Lindmo leder årets Spellemann utdeling. (Foto: Jørgen Storhaug)
LEDER UTDELING: Anne Lindmo leder årets Spellemann utdeling. (Foto: Jørgen Storhaug)

Anne Lindmo skal lede årets Spellemann

Anne Lindmo leder utdelingen alene.

I formiddag ble årets nominasjoner til «Spellemann»-prisen offentliggjort. Jobben med å lede den prestisjetunge utdelingen 14. januar har NRK-profil Anne Lindmo fått.

– Årets musikkfest

– Så hyggelig. Det er stor stas å få den oppgaven å lede årets største musikkfest. Jeg synes det er utrolig fett at «Spellemann» er tilbake på NRK. Vi gjør det ikke for at vi må, men fordi det norske folk vil ha det, sa Lindmo fra scenen på Folketeatret i Oslo.

I motsetning til tidligere år blir ikke utdeling arrangert i Oslo Spektrum.

– Det er veldig stas at vi kan være her på Folketeatret. Det er på sin plass at Spellemann sendes fra rockekvartalet, sa hun.

Les også: Her er de nominerte til «Spellemann»-prisen

Tilbake på statskanalen

Etter mange år på TV 2 skal den jeve musikkprisutdelingen nå tilbake til NRK. Det blir første gang siden 2002 at Spellemannshowt vises på statskanalen. De siste årene har showet blitt ledet av den populære duoen Thomas Numme og Harald Rønneberg - men de siste to årene har Ravi og Solveig Kloppen vært programledere for prisutdelingen.

Les også: A-ha ble tildelt æresprisen på «Spellemann»

Involvert i musikkbransjen

I år skal Lindmo lede hele showet alene.

– Det tror jeg blir helt fint. Vi skal legge veldig vekt på at det blir god plass til opptredner. Fantastiske musikknummere. Mer tid til det, og de som skal takke og kortere tid på programleder-biten, sier Lindmo til God Kveld Norge.

Anne Lindmo har ledet Store Studio på NRK i mange år, og har vært mye involvert i norsk musikkbransje.

– Jeg hører masse på norsk musikk. Også er det gøy, fordi det er en del av de store norske artistene vi har fulgt lenge, som nå er svære. For eksempel husker jeg godt Ane Brun da hun spilte i Store Studio for mange år siden, da var hun en ung og uetablert artist. Nå er hun en stor artist som har levert et mesterverk av et album i år, og er en av mange verdige nominerte på lista i år, sier Anne Lindmo til God Kveld Norge.

Anne Lindmo mener det er tøft å bryte gjennom lydmuren for nykommere i norsk musikkbransje, men at Spellemannsprisen er et viktig bidrag for å feire norske artister.