Mette Melgaard (Foto: HENNING BAGGER/Afp)
Mette Melgaard (Foto: HENNING BAGGER/Afp)

Danmark stoppet Angolas slitne turbojenter – «pigerne» til semifinale

Danskene satte en stopper for det angolanske eventyret. Nå venter Frankrike i semifinalen. Se kampreferat her!

Se semifinalen Frankrike - Danmark på TV 2 Zebra og tv2sumo.no fredag kl. 20.15

Angola - Danmark 23-28 (11-15)

Danmark måtte ha ekstraomganger i åttedelsfinalen mot håndballilleputten Japan, men var fast bestemt på ikke å gå i en ny felle mot antatt svakere Angola i kvartfinalen.

Angolanerne har vært et forfriskende innslag i VM, og spesielt Kiala-søstrene har vekket begeistring blant de håndballinteresserte. Mot danskene slet imidlertid eldstesøster Marcelina med en vond ankel, og dermed var afrikanerne svekket.

Sikker Nørgaard
Dét utnyttet Danmark i første omgang av kvartfinalen.

For selv om danskene er uten spillere som Lærke Møller, Rikke Skov og Camilla Dalby i Brasil, har landslagssjef Jan Pytlick fremdeles en slagkraftig tropp.

Se kampreferat i videovinduet øverst

Iskalde Ann Grete Nørgaard var sikker fra venstrekanten, og syvmetersmerket, og nettet fem ganger før hvilen. Danmark ledet 15-11.

Mange feil
Etter pause laget Angola noe spenning, og var oppe på 20-21 rundt kvarteret før slutt, men for mange feil fra de lynhurtige jentene ga etter hvert de røde og hvite lett spill.

Trine Troelsen er en av bærebjelkene i årets utgave av det danske laget, og viste hvorfor i andre omgang. Med tre mål og flere assist var 26-åringen svært tonenagivende. Og selv om også hun og Danmark gjorde flere feil, viste våre naboer i sør at de har mer å spille på enn angolanerne.

Les også: Frankrike sendte favoritten ut av VM

Danmark vant til slutt med fem måls margin, 28-23, og møter nå Frankrike i fredagens semifinale.

Angola er dermed ute, men Azenaide Danila Carlos kan i hvert fall trøste seg med at hun ble kampens toppscorer sammen med nevnte Nørgaard. Begge noterte seg for syv mål.

Oppdater deg på alle resultater og tabeller i vår VM-portal!