Heidi Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Heidi Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Heidi Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Heidi Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Kristine Lunde Borgersen (Foto: TV 2/)
Kristine Lunde Borgersen (Foto: TV 2/)
noramork
noramork

Fantastisk Løke løp Norge til semi

Heidi Løke med ny kjempekamp, da de norske håndballjentene kontret Kroatia i senk. Se kampreferat her!

Kroatia - Norge 25-30 (12-16)

Se kampreferat i videovinduet øverst

Norge er klar for semifinale i Håndball-VM etter en komfortabel femmålsseier i kvartfinalen mot Kroatia.

En enorm Heidi Løke fulgte opp storspillet fra åttedelsfinalen mot Nederland, og var et konstant uromoment for det kroatiske forsvaret. Linjespilleren nettet åtte ganger, og skaffet flere utvisninger og syvmeterskast.

– Jeg føler at jeg er i god form nå, spesielt fysisk. Og det hjelper meg ute på banen, for når du er linjespiller er det viktig å være i god form, sa Løke til TV 2 like etter kampslutt.

Les også: Definisjonen på verdensklasse? Heidi Løke!

– Det var helt nydelig. At vi klarte å slå dem, var en stor prestasjon. Vi står bra bakover og kontrer, og det funker, det.

Norge jubel (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Norge jubel (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

«Kikki» på vei mot toppformen
Kroatias superstjerne, Andrea Penezic, måtte stoppes. Dét var mantraet før Norges kvartfinalemøte med jentene fra Balkan.

Både Penezic og bakspillerkollega Lidija Horvat fikk imidlertid litt for fritt spillerom i åpningsminuttene, og hang med til 3-3.

Les også: Danmark stoppet Angolas slitne turbojenter – «pigerne» til semifinale

Men så begynte landslagssjef Thorir Hergeirssons tog å rulle.

Kroatia forsøkte å stresse de norske jentene i et offensivt 5-1-forsvar, men en Kristine Lunde-Borgersen på vei mot toppformen tok kommando i fremoverspillet. Sørlandsorkanen dundret inn tre av Norges syv første scoringer, blant dem 4-3-målet som fikk kommentator Harald Bredeli til å utbryte følgende:

– Det er krysset, det! Det er krysset, Kristine Lunde Borgersen.

Se prikkskytingen i videovinduet under

580774

Utover i omgangen fikk Norge sving på forsvars- og målvaktsspillet, og da kunne løpshungrige norske jenter trekke frem esset fra skjorteermet – kontringene.

Anført av en sulten Heidi Løke gikk de, for anledningen, blåkledde fra 10-8 til 16-9 på få minutter.

Timeout-magi
En norsk utvisning ga imidlertid kroatene tre strake reduseringer, og håp med inn i garderoben – det sto 16-12 ved halvtid.

Etter hvilen virket det som Norge skulle stikke fra umiddelbart, men etter at Karoline Dyhre Breivang stupte inn 18-12 stoppet det opp. Kroatia snuste plutselig på den norske ryggen, og da Ivana Jelcic reduserte til 16-18 etter 39 minutter, hadde regissør Hergeirsson fått nok og tok timeout.

– Hver gang vi rakner litt, og går ut av konseptet, så hamrer de inn mål. Så det gjelder å holde disiplinen og spille på det vi er gode på. Det samme angrepsmessig, når vi begynner å rote litt og er lite farlige på mål. Men vi samler oss flere ganger i løpet av kampen, og drar fra når vi trenger det. Dét er en god egenskap, sa landslagssjefen etter kampen.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Hergeirsson

Islendingens budskap må ha kommet gjennom til aktørene, for en fantastisk fem minutters periode i etterkant av den minuttlange praten avgjorde kvartfinalen i Sao Paulo. Fantastiske Løke, som fortsatte i samme spor som mot Nederland, løp inn tre av seks raske, da Norge kontret seg fra 18-16 til 24-16.

Semifinaleklare norske jenter lot et fortapt Kroatia pynte litt på resultatet mot slutten – det endte 30-25.

Karoline Dyhre Breivang (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Karoline Dyhre Breivang (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Penezic avsluttet på benken
Da satt allerede den store skrekken, Penezic, på den kroatiske benken. Krim-stjernen stoppet på fire scoringer på elleve forsøk.

– Vi klarte det bra. Noen ganger viser hun hvilken spiller hun er, hvor hun kan ha tre av oss i ryggen og likevel score mål. Men heldigvis er håndball et lagspill, og vi har det beste laget. Dét er vi godt fornøyd med, sa Karoline Dyhre Breivang.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Dyhre Breivang

Spania slo ut Brasil senere på kvelden, og blir Norges semifinalemotstander. Larvik-stjernen var imidlertid ganske likegyldig til hvem som kom til å stå på motsatt halvdel i kampen om finaleplass.

– Jeg har ikke noen ønsker. Vi tar de vi får. Nå er det semifinale og det har vi drømt om lenge. Nå får vi fortsatt være med i kampen om medaljer. Vi tar det vi får, om det blir Spania eller Brasil. Det er semifinale det er snakk om, og da er det bare gode lag igjen, sa Dyhre Breivang.

Oppdater deg på alle resultater og tabeller i vår VM-portal!

Se hva vår livechatter, Nora Mørk, mente om kampen i vinduet under