Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Suzuki Grand Vitara: Firehjulstrekkeren min har plutselig bare tohjulstrekk...

Dette opplever flere når den første snøen kommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny har en Suzuki Grand Vitara 2000-modell, 2,0 bensin og har problem med firehjulstrekksystemet på denne bilen. Får den ikke til å funke, setter spaken i 4-trekk men ingen ting skjer, får heller ikke noe lampe opp på dashbordet.

Kan det være noe elektrisk eller mekanisk? Har ikke hatt bilen på bukk ennå for å se under den. Håper du kan svare på dette. Trenger en løsning.

Benny svarer:

Hei du!

Klart du skal få svar. Jeg antar at det er en stund siden sist firehjulstrekken var innkoblet – slik ved påsketider kanskje? Det er nok dessverre ikke bare du som får en liten kalddusj når man skal koble den inn igjen etter måneder uten å være i bruk.

Nå har jeg ingen erfaring med Suzuki og dette, men på flere biler som jeg har har vært borti er det selve ”innslaget” som svikter. Som regel er dette mekanisk, men det kan jo også være elektrisk – da kan det være dårlig kontakt, kablebrudd, feil i bryteren osv.

På bilen din er det nok mekanisk. Det har dessverre blitt slik med mange biler at man ikke overhaler og reparerer lengre, men skifter komponenter.

Du må selvfølgelig feilsøke og sjekke det litt nøye ut først – for jeg kan jo ta skrekkelig feil – men jeg tror nok at du så smått må forbrede deg på å skifte ”innslaget” her.

Et lite tips til slutt: Det er ofte veldig lurte å koble inn firehjulstrekken noen ganger i løpet av sommeren også, selv om det er sol og tørr asfalt, slik at dette ikke setter seg fast. Litt sånn som med aircondition, som det også er smart å bruke av og til på vinteren.

Lykke til!

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Slik skifter du bremser selv:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Slike timepriser er en hån mot vanlige arbeidsfolk

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: