SPILLER TROLIG PÅ UTØYA 22. JULI: Bruce Springsteen. (Foto: Scanpix/Monstasje: TV 2)
SPILLER TROLIG PÅ UTØYA 22. JULI: Bruce Springsteen. (Foto: Scanpix/Monstasje: TV 2)

Springsteen vil spille på Utøya 22. juli

Verdensstjernen ønsker etter det TV 2 Nyhetene erfarer å delta under ettårsmarkeringen for terrorangrepet.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det får TV 2 bekreftet fra sentrale kilder i Arbeiderpartiet.

Arrangementet som skal markere årsdagen for terrorhandlingen mot AUFs sommerleir blir dermed toppet med en av verdens største artister.

Venter på endelig bekreftelse

Det var AUF som tok initiativet til å få Springsteen til Utøya. Organisasjonen har fått positive tilbakemeldinger fra artisten, men ingen endelig bekreftelse.

Den aktuelle datoen befinner Bruce Springsteen seg uansett i Norge.

Lørdag 21. juli spiller han konsert foran 40.000 mennesker på Valle Hovin, mens han 23. og 24. juli skal spille foran 44.000 bergensere på Koengen.

For English version: Bruce Springsteen plans to play at official Utoya 2012 ceremony

Den amerikanske superstjernen ga ut sin første plate i 1973 og har siden solgt mer enn 65 millioner album på verdensbasis.

«The Boss» er kjent for sitt sosiale og politiske engasjement, som ikke minst har kommet til uttrykk gjennom hans tekster. Tittellåten på albumet «Born In The USA» (1984) er en bitter kommentar til behandlingen Vietnam-veteraner i USA.

I 1985 var han med da en rekke amerikanske artister spilte inn sangen «We Are The World» til inntekt for nødlidende i Afrika. Under den amerikanske valgkampen i 2008 flagget han sin støtte til presidentkandidat Barack Obama og spilte under flere av Obamas valgkamparrangementer.

Kjent som en folkelig artist

Den 62 år gamle rockeren er også kjent for å være svært folkelig. Da han spilte i Oslo i juli 2008, gikk han tur i Frognerparken og slo seg ned blant en gjeng måpende ungdommer som slappet av med en øl på gresset.

– Dette bringer meg tettere folk. Det er morsomt og givende å føle reaksjonene dette fører til, sa Bruce til VG om hvorfor han satte seg ned blant de forfjamsete ungdommene.

Springsteen har ifølge Wikipedia vært i Norge elleve ganger siden 1981.

Springsteen er ikke den eneste amerikanske artisten som har vist sin sympati med ofrene etter Utøya-massakren. Rapperen 50 Cent holdt en ekstrakonsert i Norgei september til inntekt for Utøya-fondet, og rapperen fikk etter eget ønske møte hilse på ungdommer som var på Utøya 22. juli.

Også Rihanna dedikerte en låt til de som døde i tragedien da hun spilte i Bergen 18. august.

– Disse røde rosene er for alle ofrene etter tragedien i Norge, sa Rihanna, som hadde fått selskap på scenen av fem små jenter med hver sin røde rose.

Hyllet fanskaren sin i Skandinavia

Under en pressekonferanse før konsertene på Koengen i Bergen i juni 2009 fikk Springsteen spørsmål om hvordan han klarer å yte så mye under turneen.

– Det er morsomt å holde på med, det er ikke arbeid. Vi jobber når vi er der ute, men det er et kall, det er noe annet enn arbeid. Det inkluderer arbeid, men det inkludere også mye glede og åndelig tilfredsstillelse, sa en opplagt Springsteen.

Han hyllet sin store fanskare i Skandinavia, som har vært lojale tilhengere siden tidlig på 80-tallet.

– Det er fortsatt et under og et mirakel å komme så langt hjemmefra og møte så mange mennesker som har tatt musikken til sitt hjerte, sa «The Boss».

Se intervjuet her: