jan Øyvind Helgesen har vært 12 år i God morgen Norge. Julaften har han sin siste sending som programleder i morgenprogrammet. (Foto: Erik Manshaus)
jan Øyvind Helgesen har vært 12 år i God morgen Norge. Julaften har han sin siste sending som programleder i morgenprogrammet. (Foto: Erik Manshaus)

– Nå må jeg riste av meg cupcakes, pudler og atopisk eksem

Likevel kommer Jan Øyvind Helgesen til å savne sin tid i God morgen Norge. Se Helgesens aller første sending og hyllest til Bob Dylan her!

– Fremtiden er veldig spennende, faktisk. Jeg går tilbake til nyhetsjournalistikken – som jo er mitt utgangspunkt, sier Jan Øyvind Helgesen.

Julaften har han sin siste sending etter nærmere 12 år i programmet God morgen Norge på TV 2.

– Nå gjelder det bare å riste av seg cupcakes, selbuvotter, pudler og atopisk eksem, sier programlederen med et blink i øyet. Helgesen skal nå bli nyhetsanker på Nyhetskanalen.

Hør Jan Øyvind og resten av TV 2-bandet synge «Happy Christmas (War is Over)» her

Startet i 1999

Jan Øyvind Helgesen hadde sin første sending i God morgen Norge høsten 1999. Siden da har programlederen hatt over 2000 morgensendinger på direkten.

– Jeg husker første sending. Jeg var fryktelig anspent og alvorlig. Jeg hadde nesten ikke vært på TV før, og hadde verken kontroll på mimikk eller minespill, forteller Jan Øyvind.

Se klipp fra Jan Øyvinds aller første God morgen Norge-sending her:

582513

Les også: Jan Øyvind slanket seg med lavkarbo

Det verste øyeblikket

Et av de verste øyeblikkene opplevde Jan Øyvind i sin aller første uke i God morgen Norge.

Han var helt fersk i programlederrollen og skulle intervjue en kvinnelig tannlege og gründer.

– Kvinnen hadde tatt patent på en tungeskrape. En barberhøvelsak. Så sitter hun der, iferd med å falle av krakken i angst. Redselen sprutet ut av øynene hennes. Hun var ute av stand til å si et ord. Det var trist i etterkant. Tannlegen hadde tatt lån over hodet for å realisere oppfinnelsen sin, forteller Helgesen.

Les også: – Jeg kommer til å savne frokosten og de gode kollegaene

Flere rare opplevelser

Jan Øyvind har mange historier fra tiden i God morgen Norge. En gang skulle han intervjue en kjent kunstmaler på direkten. Kunstneren kom rett fra vernissage og fest til God morgen Norge.

– Han var drita full. Ikke sånn at han var løs, ledig og veltalende, men motsatt. Han var matt i blikket og helt taus. Det var ikke mulig å få noenting ut av fyren. Han ville virkelig ikke være der!, forteller Jan Øyvind.

En annen overraskende sekvens var da Jan Øyvind skulle intervjue Rolf Wesenlund. Idet han åpnet sendingen og ønsket velkommen, sa Wesenlund: «Smekken din er åpen!»

– Det var helt uventet, forteller programlederen som i løpet av sine 12 år i God morgen Norge har møtt masse morsomme folk. På stående fot ramser han opp; Odd Nerdrum, Jamie Oliver og Aune Sand.

– Her er det mye flott!

Men det er ingen steder alt er bare koselig og flott – selv ikke i God morgen Norge.

Den lange trappen

Det Jan Øyvind ikke kommer til å savner er å stå opp tidlig. Og noen ganger, når klokken er syv på syv, ser han på timene foran seg som et slit.

– Da ser jeg sendingen foran meg som en lang trapp. På toppen av trappen kan jeg endelig legge meg nedpå. Er det i tillegg veldig mange gjester vet jeg at det blir et hesblesende kjør.

Hør Jan Øyvinds hyllest til Bob Dylan her:

521296

Se Nils Gunnar vise skjulte danseferdigheter

For mye cupcakes og fashion

Men for det meste er trappen ikke fullt så bratt, det tidlige tidspunktet til tross. Jan Øyvind peker på stemningen i studio som oppløftende. Og de proffe folkene som jobber der kommer han til å savne.

– Såklart kommer jeg til å savne Vår! Vi har hatt en morsom reise sammen. Og Wenche! Hun lager stemning. Jeg kommer også til å savne det store mangfoldet av gjester og det store spennet av saker. Det er det som har gjort at jeg har holdt ut i så mange år, forteller Jan Øyvind, og legger til:

– ... selv om jeg synes det er litt for mye cupcakes og fashonistas nå for tiden.

– Ta vare på Vår!

Veteranen Jan Øyvind har tre tips til de nye programlederne:

– Ha respekt for redaksjonen og deres arbeid, legg personlige prinsipper til side og ha et tett forhold til den du skal jobbe med.

Se den rørende avskjeden til Nils Gunnar Lie her.