MANGELVARE: Redusert tollsats på smør har ikke hatt noen stor effekt på tilgangen til den ettertraktede varen. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
MANGELVARE: Redusert tollsats på smør har ikke hatt noen stor effekt på tilgangen til den ettertraktede varen. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Ingen kvotegrense for smør på harrytur

Smørkrisa i Norge får Tollvesenet til å gå ut og informere om hvor mye smør du kan ta med inn i landet. Det er ikke antall pakker som gjelder, men hvor mye de koster.

Noen synes det er så vanskelig å klare seg uten smør i juletida at de valfarter over grensen for å få tak «det gule gullet» til kjøleskapet.

Nå går Tollvesenet ut og informerer smørhungrige nordmenn på harrytur om at det ikke finnes noen kvotegrense på hvor mye smør du kan ta med deg inn i landet. Derimot må du tenke på verdigrensen på hvor mye du kan ha med deg av varer inn i landet.

LES OGSÅ: Tatt med 90 kilo smuglersmør

Dersom du har vært ute av landet i mer enn 24 timer, er verdigrensen 6.000 kroner. Er oppholdet kortere, kan du ta med deg varer for 3.000 kroner toll- og avgiftsfritt. Du kan bare ha med deg smør fra EØS-land.

LES OGSÅ: – Vi vil ha smør!

Nordmenn på lavkarbodiett er en av årsakene til at svenske kjøpmenn på grensa enkelte steder har 40-doblet salget av smør i sine butikker. En annen årsak er at norske kuer har produsert 20 millioner liter mindre melk enn på samme tid i fjor på grunn av den dårlige sommeren. (©NTB)