Knut Børsheim
Knut Børsheim

Børsheim med sin andre hole in one på to dager: – Det begynner å bli en vane

Knut Børsheim nærmer seg Europatouren etter storspill i Spania.

Knut Børsheim (24) slo til med hole in one for andre dag på rad på Catalunya Resort i Spania.

– Det begynner å bli en vane, spøker Børsheim overfor tv2.no.

Sammen med treningskamerat Espen Kofstad (24) forsøker han å kvalifisere seg til Europatouren i golf. Kvalifiseringsturneringen er duoens siste sjanse, og da gjør det ikke noe at flaksen er på bergenserens side.

– Det er ikke hver dag det skjer. Det var litt spesielt, innrømmer Børsheim.

– Perfekt slag
Hole in one-slaget beskriver han slik:

– Det var samme jernet som i går, men et annet hull. Det var et perfekt slag. Ballen landet tre meter fra koppen, og i motsetning til i går så jeg at den gikk rett i hullet. Det var en del folk der, også. Det var kjekt, sier han.

Jeg har jo blåst sjansene til hole in one for en god stund fremover nå.

Ofte setter arrangørene opp premier til golfere som klarer hole in one, men ikke i turneringen i Spania.

– Jeg har jo blåst sjansene til hole in one for en god stund fremover nå, så jeg burde jo gjort det i en turnering med premier. Det er jo mye flaks inne i bildet, ler Børsheim.

Les også: Sjekk Børsheims frekke golftriks

Vartet opp med storspill
På tirsdagens runde åpnet han forrykende med fem birdier (ett slag under par, journ. anm.) på de første ni hullene.

– Det var helt perfekt golf. Første ni spilte jeg vel så bra som jeg kan spille. Så slo jeg noen dårlige slag med noen bogeyer (ett slag over par) på de siste ni, før hole in one-slaget, forteller Børsheim.

De to siste rundene onsdag og torsdag spilles på samme bane som tirsdagens. Banen regnes som noe mer utfordrende enn den andre banen på anlegget i Katalonia – noe Børsheim anser som en fordel for begge de norske deltakerne.

– Jeg liker vanskeligere baner, man får litt bedre betalt om man spiller bra. Man kan ikke bare sose rundt. Det er det en del som gjør. Jeg og Espen er veldig like i spillestilen, så det er bra for oss.

Sjekk resultatlisten her (ekstern lenke)

Kofstad hentet seg inn
Espen Kofstad lå fire slag over par etter 11 hull på dagens runde, men hentet seg inn med fire birdier på de sju siste. Det førte Kofstad opp i kampen om en topp 30-plassering igjen. Havner Børsheim og Kofstad innenfor de 30 beste får de spille Europatour. Etter fire av seks runder ligger Børsheim på delt 15. plass, med Kofstad på delt 25. plass.

– Espen fikk en tøff start i dag, men avsluttet dritbra. Det var konge. Nå er han oppe i toppen igjen likevel. Det er dritsterkt, sier Børsheim.

Les også Norsk golfhåp med hole in one: – Dette var deilig