Er du utslitt etter jula? Ligger ribba tungt i magen? Og lå det ikke noe gavekort til spa-opphold under juletreet? Frykt ikke! Vi gir deg tipsene til hvordan du kan lage spa hjemme i din egen stue!

Har du flere tips til hvordan man kan lage hjemmespa? Vi vil høre fra deg! Gi dine beste tips i kommentarfeltet under!

LES OGSÅ: Skjønnhet fra A til Å

Sett stemingen

Første bud ved hjemmespa er å sette av god tid, og å gjøre deg selv utilgjengelig. Kast mann og barn på dør og skru av telefonen. Bytt ut hverdagens mas og stress med dempet belysning og rolig musikk. Et par duftlys er med på å sette stemningen, og vil virke både avslappende og revitaliserende på kropp og sjel.

LES OGSÅ: Stjernenes skjønne favoritter

DET LILLE EKSTRA: Med Philips Avance Juicer kan du lage ferskpresset frukt- og grønnsaksdrikker som vil gi deg et vitaminkick (kr 1899, Philips), grønn te virker beroligende og holder huden klar og ren (Green Tea, kr 160, Eqology.no), duftlysene «Relax» fra Santa Maria Novella setter stemningen og virker avslappende og revitaliserende på kropp og sjel. Kommer alene eller i et sett i eske med tre lys i ulike størrelser (lite lys kr 150, sett med tre lys kr 600, Santa Maria Novella, Heaven Scent), Effervescent Bath Care Pebbles er badetabletter som gjør vannet aquablått og velduftende (pakke med 6 tabletter kr 350, Thalgo)

Ta en varm dusj

Start med å ta en lang, varm dusj. Hvis du er så heldig å ha badekar kan du tappe deg et varmt bad med deilig badesalt eller badeoljer. Kleopatra sverget til melkebad, som hun mente gjorde at hun fikk myk og vakker hud.

LES OGSÅ: Skjønnhetsproduktene du ikke kan leve uten

Skrubb kroppen

Ta med deg en skrubb i dusjen, og skrubb hele kroppen. Eksfoliering fjerner døde hudceller og frisker opp huden slik at de produktene du bruker til daglig kan trenge godt inn og fungere slik de skal. I vinterhalvåret bør du skrubbe kroppen minst én gang i uka. Hva slags eksfoliering du bør velge, kommer an på hudtypen din. Har du sensitiv hud bør du velge en mild enzympeeling. Visste du at du kan bruke havregryn som kroppsskrubb? Eller at du kan lage din egen kroppsskrubb med sukker og olivenolje? Påfør på fuktig hud, og masser godt inn. Skrubb alltid mot hjertet i sirkelbevegelser for å øke blodsirkulasjonen.

Føler du ikke for en kroppsskrubb kan du vaske kroppen med en dusjolje i stedet. Unngå å bruke for sterke såper som virker dehydrerende og som fjerner kroppen naturlige oljer. En mild dusjolje vil virke rensende uten å virke uttørrende. Unngå å vaske kroppen med såpe eller olje rett etter at du har tatt en kroppsskrubb - da vil du skylle bort oljen fra skrubben.

LES OGSÅ: 10 tips som gjør huden glad

SPAPRODUKTER TIL KROPP, HENDER OG FØTTER: Relaxing Massage Balm er en 100% naturlig dyptvirkende og avstressende massasjebalm. Inneholder jojoba- og kameliaolje samt cupuacusmør som virker mykgjørende og nærende (veil. pris kr 599, Decleor), gavepakning fra Ren med håndsåpe og -krem. Inneholder olje fra økologiske sicilianske sitroner som er kjent for sin friske og oppløftende duft og rensende evne (Vitus Apotek), Spa Wisdom Africa Honey & Beeswax Hand & Foot Butter fukter føttene og hendene og gjør dem myke (kr 198, The Body Shop), Stress Relief Treatment Oil Body Therapy er en aromaterapeutisk kroppsolje for massasje, i badevannet eller i bodylotion (kr 275, Dermalogica), Moisture Socks kan beholdes på føttene natten over for en ekstra fuktgivende effekt (kr 98, The Body Shop), Nivea Pure & Natural Body Lotion inneholder ren økologisk arganolje og er fri for parabener, silikoner, mineraloljer og kunstige fargestoffer (50 ml kr 62, Nivea), Aromaessence Relaz Intense fra Decleor er en 100% naturlig dyptvirkende og avstressende kroppsolje. Inneholder jojobaolje, kameliaolje og hasselnøttolje (kr 625, Decleor), SteamCream kan brukes over hele kroppen, ansikt og hender. Inneholder økologisk jojobaolje, kokosnøttolje, lavedelolje, havre og appelsinblomstvann (75g, kr 149).

Tilfør fuktighet

Mens kroppen fortsatt er fuktig etter dusjen, bør du smøre deg med fuktighetskrem. Velg en krem som er rik på fuktighet, og gjerne en som inneholder naturlige fuktgivende ingredienser som sheabutter. Massér inn med sirkelbevegelser mot hjertet for å øke blodsirkulasjonen. Smør også inn hender og føtter med hånd- og fotkrem.

LES OGSÅ: Vakker hud når det gjelder

Spis deg vakker

Pakk deg inn i en god morgenkåpe. Lag deg en varm kopp te med honning, eller et glass frisk juice med grønnsaker og frukt for et skikkelig vitaminkick! Både grønnsaker og frukt er rike på næringsstoffer som kroppen trenger og vitaminer som er viktig for en sunn og vakker hud.

LES OGSÅ: Slik blir du fresh dagen derpå

SPAPRODUKTER FOR ANSIKTET: Terre d'Oc Hot Spring Flower Purifying Face Mask er en økologisk 2-i-1-ansiktsmaske og skrubb med saltkrystall (50ml kr 229, Greenspirit.no), Hydramemory hydramask en en rik maske med effektive aktive ingredienser som gjenoppretter hudtonens og tilfører huden fuktighet (kr 362, Hydramemory), Ultracalming relief masque fra Dermalogica er en beroligende maske som gir umiddelbar lindring av irritasjon og rødhet (75 ml, kr 495, Dermalogica), Moisture surge intense skin fortifying hydrator gjenskaper hudens fuktighetsbarriere og gir glød (50 ml, kr 385, Clinique), Sensai Silk soothing cream er perfekt for tørr, sensitiv og irritert hud. Kan brukes som dagkrem eller på utsatte områder (kr 730, Sensai)

Ansiktsmaske

Et hjemmespa er ikke komplett uten en god ansiktsmaske. Velg en maske tilpasset din hudtype, og legg den i et tynt lag over hele ansiktet. La masken virke mens du slapper helt av. Visste du at du kan lage din egen ansiktsmaske? Her er skjønnhetsbehandlingene du kan lage av ingredienser fra kjøkkenbenken!

Avslutt med en god fuktighetskrem for ansiktet. Fuktighetskremen bør være rik på antioksidanter. Bruk en spesialtilpasset krem på den sensitive huden rundt øyene. En god øyekrem beskytter og pleier huden rundt øynene, samtidig som den fukter og demper synligheten av fine linjer i huden.

Denne artikkelen er skrevet av Ida Elise Eide Einarsdóttir.