danskejubel
danskejubel

Japan-sjokk for Danmark – reddet kvartfinaleplass etter ekstraomganger

Japanerne overrasket stort, og var kun sekunder fra avansement.

Se Angola - Danmark på TV 2 og tv2sumo.no onsdag kl. 17.30

Danmark - Japan 23-22 e.e.o. (19-19) (9-11)

Til tross for at de mangler flere stjerner i årets VM, var Danmark kjempefavoritter før åttedelsfinalen mot nederlagsdømte Japan. Jan Pytlicks jenter vant alle sine fem kamper i gruppespillet, og regnet nok med en brukbar reise, også mot japanerne.

Men asiatene, som rystet Romania (28-28) tidligere i mesterskapet, gikk respektløst til verks mot storfavorittene. Danmark klarte ikke å bryte gjennom Japans aggressive forsvar, og fremover på banen fikk målfarlige Shio Fujii sving på sakene. Japanerne var foran med to til pause.

Les også: Nå må dere stoppe denne kanonen, Norge!

Pedersen stoppet sensasjon
Lukten av sensasjon sivet ut gjennom ventilasjonssystemet i hallen, og også etter hvilen fortsatte Japan å overraske – for Danmark klarte aldri å hente inn ledelsen til blåtrøyene.

Til tross for mengder med rot og skuddbom hang danskene med i kampen, takket være en fantastisk burvokter, Christina Pedersen. Viborg-målvakten stoppet 22 av de 41 japanske forsøkene i ordinær tid.

Se kampreferat i videovinduet øverst

For Danmark trengte ekstraomganger for å avansere – og det var det bare så vidt de klarte.

Med fire minutter igjen å spille, ledet Japan 19-16. En heftig dansk sluttspurt kulminerte i 18-19 og syvmeterskast i siste sekund. Venstrekant Ann Grete Nørgaard vant over nervene, og sikret 19-19.

Les også: Nådeløse Frankrike sikret kvartfinaleplassen

Møter Angola i kvarten
Sønderknuste japanske jenter kjempet det de hadde i ekstraomgangene, men måtte til slutt gi tapt med 22-23.

Dermed ble en av tidenes største håndballsensasjoner avlyst på overtid, og Danmark kan begynne å tenke på hvordan de skal heve seg mot Angola i kvartfinalen.

– Det var en fryktelig kamp. Det var så dårlig håndball, sier Nørgaard til TV 2 Sporten.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Nørgaard og Pytlick

– Man kan si at vi er litt heldige i kampen. Vi skulle nesten tapt, men kommer godt tilbake. Jeg er veldig fornøyd med at vi mentalt var i stand til å vinne kampen, sier landslagssjef Jan Pytlick.

Oppdater deg på alle resultater og tabeller i vår VM-portal!