Andrea Penezic (Foto: CLAUS FISKER/Afp)
Andrea Penezic (Foto: CLAUS FISKER/Afp)

Kroatia møter Norge i kvartfinalen: – Vi trenger et mirakel for å slå Norge

Kroatene snudde til seier mot Romania, men venter en knalltøff kvartfinale. Se kampreferat her!

Se VM-kvartfinalen Kroatia - Norge på TV 2 og tv2sumo.no onsdag fra kl. 19.55

Romania - Kroatia 27-28 (18-15)

Uten sin største stjerne, Cristina Neagu, har Romania vært en skygge av seg selv i årets VM. Kroatia har derimot sprudlet, og anført av jenta mange regner som eneste konkurrent til Bojana Popovic om tittelen «verdens beste», Andrea Penezic, har kroatene blant annet banket Sverige på sin vei til åttedelsfinale.

Les også: – Penezic er som en mann

Bakvendtland
I første omgang i Sao Bernardo var imidlertid rollene snudd på hodet. Et offensivt Romania klemte til fra start, og feide inn ball etter ball bak Jelena Grubisic og et sjanseløst kroatisk forsvar.

Bakover gikk det ikke like enkelt for rumenerne, men Radu Voinas jenter skapte til tider ubalanse i det kroatiske spillet, gjennom å ta ut superstjernen Penezic.

Målrike første 30 minutter endte 18-15 i Romanias favør.

Se kampreferat i videovinduet øverst

Les også: Nådeløse Frankrike sikret kvartfinaleplassen

Strømstans
Etter hvilen fikk Kroatia noe mer struktur på forsvarsspillet, og slapp kun inn to mål i løpet av de første 13 minuttene.

Men så forsvant lyset i hallen – og også litt av den kroatiske flyten.

Dermed ble kampen om retten til å møte Norge i kvartfinalen en neglbiter.

Les også: Løke lekte med Nederland – Norge til kvartfinalen

Romania kom nemlig knallsterkt tilbake, og med en heltent Carmen Amariei i spissen, skaffet de seg en tomålsledelse rundt fem minutter før slutt.

Lever i håpet
Likevel må de norske jentene forberede seg på å møte seksmålsscorer Andrea Penezic og co. i onsdagens kvartfinale. En sikker Kristina Franic tok ansvar på tampen, og sørget for at 25-27 ble til 28-27 ved kampslutt.

– I dag så vi ut som et lag, og spilte som et lag. Vi vet at Norge er et stort lag. Så det blir veldig, veldig, veldig hardt å slå dem. Men vi har ikke gitt opp håpet, sier Franic til TV 2 Sporten, og får følge av lagvenninne Mirana Tatari.

– Vi trenger et mirakel for å slå Norge. Men hvem vet, kanskje det skjer? Norge er favoritter. Vi forventer ikke noe spesielt. Vi skal gjøre vårt beste, og gjøre det som står i vår makt. Så får vi håpe at det er nok, sier Tatari.

Oppdater deg på alle resultater og tabeller i vår VM-portal!