Allison Pineau var sterkt medvirkende til at Frankrike tok seg videre til kvartfinale. (Foto: Kallestad, Gorm, © GOK)
Allison Pineau var sterkt medvirkende til at Frankrike tok seg videre til kvartfinale. (Foto: Kallestad, Gorm, © GOK)

Nådeløse Frankrike sikret kvartfinaleplassen

Det så lenge ut til at Sverige skulle ta skalpen mot Frankrike, men så slo blåtrøyene til.

Sverige - Frankrike 23-26 (15-12)

Det er duket for reprise av forrige VM-finale når Frankrike og Russland barker sammen i onsdagens kvartfinale. Men det kunne fort vært Sverige som snappet plassen, for etter en god svensk omgang ledet «söta syster» noe overraskende 15-12 til pause.

Frankrike manglet nemlig en av sine beste spillere, Mariama Signate, etter at hun pådro seg en skade på søndagens trening. Likevel skulle en tro at Frankrke, med en bred tropp og favorittstempelet på plass, ville få en relativt enkel oppgave mot Sverige.

LES OGSÅ:Nå må dere stoppe denne kanonen, Norge!

Sverige overrasket
Men våre naboer i øst hadde tydelig løftet seg fra gruppespillet og jobbet godt den første halvtimen. Kanskje fikk de samtidig litt hjelp av et fransk lag som ikke var helt på topp, men da Sverige altså ledet med tre mål før sidebytte var det duket for en spennende andreomgang.

Også etter hvilen var de svenskene jentene på høyden med forrige VMs sølvvinner. Og da Linnea Torstenson sendte Sverige opp i firemålsledelse ti minutter ut i andre omgang, begynte franskmennene å se stressa ut. Ved halvspilt førsteomgang hadde fortsatt Sverige ledelsen 21-18, men så bestemte Olivier Krumbholz seg for at nok var nok.

LES OGSÅ: Løke lekte med Nederland – Norge til kvartfinalen

Taktisk grep
Kanskje like greit var det at ropene fra Frankrikes trener var på et språk de fleste ikke forstår, for noe skjedde med de franske jentene. 12 minutter før full tid utlignet Allison Pineau, og dermed var det gjort. Pineau torturerte svenskene som slet med å tette igjen bakover, og i forsvar var de franske jentene meget offensive og disiplinerte. Sverige fikk ikke inn ballen i mål på over ti minutter, mens på andre banehalvdel fikk Frankrike gjøre som de ville. Dermed ble 18-21 snudd til 24-21 i Frankrikes favør – og selv om svenskene på et tidspunkt lå bare ett mål bak, kunne blåtrøyene kontrollere inn seieren til slutt.

Dermed venter Russland i kvartfinalen for Frankrike. Den kampen kan du se onsdag på TV 2 Zebra og tv2sumo.nofra kl. 14.45.

Oppdater deg på alle resultater og tabeller i vår VM-portal!

Se VM-kvartfinalen Kroatia - Norge på TV 2 og tv2sumo.no onsdag fra kl. 19.55.

Artikkelen oppdateres med kampreferat.