PL trio (Foto: TV 2/)
PL trio (Foto: TV 2/)

Dette er Premier Leagues mest effektive spisser

Robin van Persie er Premier Leagues toppscorer, men han er utrolig nok ikke den mest effektive spilleren.

Se Chelsea - Manchester City på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no fra 21.00

Med utgangspunkt i de spillerne som har scoret over seks mål til nå i Premier League, har vi regnet ut hvem som scorer hyppigst ut fra antall spilte minutter. Og det er en bosnier i lysblå drakt som kommer best ut.

- En drøm
Edin Dzeko scorer smått utrolig ett mål hvert 67. minutt med Premier League-fotball. Det er utklassing i forhold til de andre spissene, der Robin van Persie ligger på andreplass tett fulgt av Sergio Agüero og Mario Balotelli. I utregningen er straffemål trukket fra, da de sier lite om en spillers effektivitet foran mål.

LES: Van Persie kan passere Shearer og Henry
LES: Se mandagens PL-snakkis

De som har fulgt med på TV 2s Premier League-studio har hørt tidligere West Ham-spissen Trevor Morley være svært opptatt av mål-ratio. Han lar seg imponere over dagens superspisser.

- Tallene til Dzeko er briljante, rett og slett.

- Når det er sagt, så er det noe annet å score for Manchester City enn å score for f. eks. Wolves. Steven Fletcher har gode tall, og kanskje kan man gange opp dem med tre, mener han.

- Det må være en drøm å spille på topp for Manchester City og bli servert av David Silva. Samtidig er det et enormt press der. Man må levere også.

LES: Dette er «Gazza» sine villeste fotballhistorier

Utklasser stjernene
Chelseas Daniel Sturridge ligger på femteplass med nettsus hvert 103. minutt. Det står i sterk kontrast til hans langt mer meritterte spisskolleger Fernando Torres og Didier Drogba.

Drogba scorer i snitt hvert 292. minutt, mens Torres har til nå denne sesongen scoret hvert 271. minutt. Begge har to mål hver så langt. For Torres blir disse tallene helt krise om man skal regne ut hele hans Chelsea-karriere. Siden overgangen fra Liverpool har Torres spilt 1307 ligaminutter og scoret tre ganger – eller hvert 436. minutt. For å si det på en annen måte; Spanjolen har over syv timer mellom hver Premier League-scoring for Chelsea.

- Det er forferdelige tall, mener Trevor Morley, som peker på at Chelsea må håpe at Torres snur denne vonde trenden i januar Da forsvinner spillere blant andre Didier Drogba til Africa Nations Cup.

- Men tallene viser det vi har sett. Daniel Sturridge er deres beste spiss for øyeblikket. Han skyter mye, men han har en nese for mål.

LES: Jon Martins avisrunde: – Everton vil hente Henry

Islandsk komet
Få hadde tro på at Heidar Helguson skulle være mannen QPR måtte lene seg på for scoringer. Men islendingen har til tider hvert fenomenal så langt denne sesongen, og scorer i snitt hvert 110. minutt.

Det viser seg også at Jermain Defoe er Tottenhams mest effektive spiss så langt. Spissen har scoret hvert 115. minutt så langt denne sesongen, mens Emmanuel Adebayor bruker nesten en hel omgang lenger på hver nettkjenning.

Premier Leagues mest effektive spisser:

1. Edin Dzeko (Man City) 10 mål 671 minutter
Hvert 67. minutt

2. Robin van Persie (Arsenal) 15 mål på 1261
Hvert 84. minutt

3. Sergio Aguero (Man City) 11 mål på 869 minutter (1 str.)
Hvert 87. minutt

4. Mario Balotelli (Man City) 7 mål på 439 minutter (2 str.)
Hvert 88. minutt

5. Daniel Sturridge (Chelsea) 7 mål på 719 minutter
Hvert 103. minutt

6. Heidar Helguson (QPR) 6 mål på 661 minutter
Hvert 110. minutt

7. Demba Ba (Newcastle) 11 mål på 1000 minutter (2 str.)
Hvert 111. minutt

8. Javier Hernández (Man Utd) 6 mål på 688 minutter
Hvert 115. minutt

9. Jermain Defoe (Tottenham) 6 mål på 691 minutter
Hvert 115. minutt

10. Wayne Rooney (Man Utd) 11 mål på 1192 minutter (1 str.)
Hvert 119. minutt