FÅR LESE AVISER: Fra og med mandag får Anders Behring Berivik lov til å lese aviser, se på tv og høre radio. Forsvarerne har samlet på avisutklipp fra tiden etter 22. juli. Dermed kan han også få se disse forsidene fra 14. august. (Foto: Scanpix/Scanpix)
FÅR LESE AVISER: Fra og med mandag får Anders Behring Berivik lov til å lese aviser, se på tv og høre radio. Forsvarerne har samlet på avisutklipp fra tiden etter 22. juli. Dermed kan han også få se disse forsidene fra 14. august. (Foto: Scanpix/Scanpix)

Dette kan Breivik lese i dag

Anders Behring Breivik får lese aviser og se på TV på cella.

– Det kan godt være at han ser på oss nå, sier forsvarer Geir Lippestad til TV 2 Nyhetskanalen mandag morgen.

– Han har en TV på sin celle som tidligere har vært kun brukt til video, men fra i dag av vil den bli koblet til tv-kanaler.

– Han har Nyhetskanalen, TV 2 og NRK?

– Ja, så vidt jeg forstår, er det 10-12 kanaler ute på Ila, sier Lippestad.

Ingen nettforbindelse

At medieforbudet opphører, innebærer at Anders Behring Breivik kan få lest og hørt og sett alt som er av nyheter på TV, radio og papir. Internett har han ikke tilgang til, men han får jobbe på en PC uten nettforbindelse.

Breivik får også lese gamle saker om terrorangrepet. Advokatene har samlet avisutklipp som han nå vil få studere.

– Vi kommer til å ta et utdrag fra alle aviser og lage en utklippsperm så han får en oversikt over hva som er skrevet. Det har han et stort ønske om, sier Geir Lippestad.

Se utdrag fra intervjuet:

580266

Ingen anger

Breiviks forsvarer sier at den siktedes syn på egne handlinger ikke har ikke forandret seg.

– Han er veldig tydelig på, og ønsker også at jeg skal formidle, at han synes handlingene var grusomme, men nødvendige å gjennomføre. Han sier også at han ikke angrer disse handlingene. Det er veldig vanskelig å formidle det, men det er han veldig tydelig på at det gjør han ikke, sier Lippestad.

Breivik: – Ting som er bisart for dem, er ikke det for meg

Får mye post

32-åringen er underlagt brev- og besøkskontroll. Det innebærer at han får post som på forhånd er kontrollert.

Les mer: Anders Behring Breivik leser kjærlighetsbrev på cella

Han kan også motta besøk, men foreløpig har han ikke hatt besøk av andre enn de som er ansatt i fengselet og de som har en behandlingsfunksjon. Ingen i familien har besøkt Breivik.

Forbudet gjelder til midnatt

Mandag ettermiddag presiserer Breiviks forsvarere at medieforbudet oppheves fra midnatt mandag. Det betyr at han ikke får lese aviser før tirsdag.

– Som de andre innsatte får han tilgang til en familiepakke med drøyt 15 tv-kanaler, og han får låne aviser som går på omgang, sier direktør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel til TV 2.

– Radioene er fastmonerte, og her får man inn de vanlige kanalene, opplyser Bjarkeid.