Heidi Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Heidi Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Heidi Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Heidi Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
noramork3
noramork3

Løke lekte med Nederland – Norge til kvartfinalen

En gnistrende Heidi Løke tok motet fra hardtkjempende nederlendere. Se kampreferat her!

Norge - Nederland34-22 (15-11)

Se kampreferat i videovinduet øverst

Etter å ha kjempet og slitt i 45 minutter mot offervillige nederlendere, vant de norske håndballjentene til slutt med komfortable 34-22 i sin åttedelsfinale i VM.

– Vi visste at de har hengt med lenge mot gode nasjoner som Russland, Korea og Spania. Det er et kommende lag, og de kommer til å få til mye i fremtiden. Det gjelder å være rolig, ha is i magen og male dem i stykker i løpet av 60 minutter. Jeg synes vi lykkes godt med det, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 Sporten like etter kampslutt.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med landslagssjefen

En strålende Heidi Løke var sist på åtte av de norske nettkjenningene, og skaffet tre syvmeterskast. Likevel ville ikke landslagssjefen skryte av kun én av sine linjespillere.

– De er gode, begge to. De har ulike kvaliteter i alle faser av spillet. De er utfyllende, og betyr utrolig mye for laget. Det er godt å ha slike linjespillere, sa Hergeirsson.

Slurvete åpning
Norge hadde presset på seg før åttedelsfinalen mot Nederland. Alt annet enn avansement på bekostning av firerlaget fra Gruppe B ville være en fiasko.

Om det var nervene som spilte de norske jentene et puss i åpningsminuttene er ikke godt å si, men de startet i hvert fall svært rufsete. Enkle feil fremover, og et forsvar som til tider lignet på en berømt ost fra Sveits, ga nederlenderne mulighetene de trengte for å ta ledelsen.

Norge-Nederland (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Norge-Nederland (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Snuoperasjon
Etter 23 minutter var oransjetrøyene foran med 10-9 – men så våknet Heidi Løke.

Linjespilleren sto bak fire av nettkjenningene, da Norge scoret fem på rad og snudde til 14-10.

Les også: Løke: – Tommelen betyr «Jeg elsker deg, Alexander»

Med 15-11 til pause regnet de fleste kubjelleutsyrte på tribunen i Arena Santos med at Thorir Hergeirssons jenter skulle stikke fra etter hvilen.

Dét var imidlertid lettere sagt enn gjort, for nederlendere med voldsomt pågangsmot må aldri undervurderes. Anført av Laura van der Heijden og Maura Visser, holdt underdogen følge til omtrent halvspilt andreomgang.

Men da var de også helt kaputt.

Slitne nederlendere
Norge har en bred tropp. Dét har ikke Nederland. Og gjett om det syntes det siste kvarteret.

En effektiv Amanda Kurtovic og en gnistrende Løke, som også fikk stå forsvar etter hvilen, tok tak. Og sakte, men sikkert, dro gullgrossistene fra.

Knallsterke siste 15 minutter ga til slutt småpene sifre for Norge. Totalen stoppet på 34-22.

Norge håndball (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Norge håndball (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Banens gigant, Heidi Løke, ble toppscorer med åtte scoringer på åtte forsøk.

Nå venter vinneren av Kroatia og Romania i kvartfinalen.

– Det var helt fantastisk. En god seier, sa Løke.

– Jeg synes vi kjemper godt gjennom hele kampen, og i starten blir det jo litt jevnt, sånn er det jo alltid. Jeg synes vi klarer å holde det tett bakover, og Katrine er jo igjen fantastisk i målet, og så kjører vi etter. Og det blir bra, det.

Herrem vil møte Kroatia
Også jubilant Camilla Herrem, som spilte sin 100. landskamp, mente Norge fikk bra betalt for god defensiv og høyt tempo.

– Når vi begynner å spille som vi pleier, og har et godt forsvar og en god keeper, så kjører vi fra hvilket som helst lag. Og det gjør vi i andre omgang, og de klarer ikke å holde følge, sa Herrem.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Herrem

Nå håper lynvingen på kroatisk motstand i kvartfinalen.

– Romania... Jeg har spilt mot dem så mange ganger. Både når det kommer til klubb, mot (Oltchim) Valcea, og Romania med landslaget, så det hadde vært kjekt å møte Kroatia.

Oppdater deg på alle resultater og tabeller i vår VM-portal!

Se hva vår livechatter, Nora Mørk, mente om kampen i vinduet under