Sunderland spillerne kunne slippe jubelen løs etter at Sebastian Larsson sikret seier mot Blackburn på overtid. (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Sunderland spillerne kunne slippe jubelen løs etter at Sebastian Larsson sikret seier mot Blackburn på overtid. (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Sjekk Sunderland-spillernes stjernetreff

Drømmetreff fra David Vaughan og Sebastian Larsson sørget for en velfortjent overtidsseier mot Blackburn.

SUNDERLAND - BLACKBURN 2-1:

Blackburn var ute etter å følge opp seieren mot Swansea da laget gjestet Sunderland og Stadium of Light.

Og gjestene var effektive. Etter 17 minutters spill sendte Simon Vukcevic de blå-hvite i føringen. Morten Gamst Pedersen slo et frispark som havnet hos Christopher Samba. Midtstopperen vendte opp og banket ballen mot mål. Avslutningen gikk via en motstander, og Sunderland-keeper Kieren Westwood ble nødt til å gi retur. Der dukket Simon Vukcevic opp og headet ballen i mål.

Se videosammendrag øverst i saken!

Les også: Skademareritt for Blackburn
Les også: Heksedoktor skal bryte Tiotés skadeforbannelse

Sunderland-kanonade
Men det var Sunderland som skapte de aller fleste sjansene, og kort tid etter scoringen fikk Kieran Richardson alle mødres mulighet til å utligne.

Stéphane Sessegnon slo inn fra høyre. Jason Lowe bommet totalt på ballen og Richardson fikk sjansen helt alene med Paul Robinson fem meter fra mål. Den tidligere Manchester United-spilleren forsøkte å plassere ballen i hjørnet, men keeperen vartet opp med en kjemperedning.

Les også: – Anelka enig med kinesisk klubb
Les også: Sjekk headingene som senket Newcastle

Samba og Robinson ordnet opp
To minutter senere fikk Richardson en ny god sjanse. Kantspilleren fikk ballen inne i boksen og fyrte av, men lærkulen gikk imidlertid via Lowe og ut til hjørnespark.

Sunderland fortsatte den utrolige kanonaden utover i kampen, men en svært god Christopher Samba stanget bort innlegg etter innlegg. Det som gikk forbi stopperen, tok keeper Robinson seg av på en strålende måte.

20 minutter ut i andre omgang var Richardson igjen nær utligning, da kantspilleren ladet kanonen fra 16 meter. Volleyskuddet gikk via en motspiller, og ballen seilte mot lengste kryss. Der vartet imidlertid Robinson opp med en ny kanonredning.

Les også: Mario Balotelli får skole oppkalt etter seg
Les også: Her kysser han van Persies fot etter mestermålet

Martin O´Neill har virkelig fått sving på Sunderland (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Martin O´Neill har virkelig fått sving på Sunderland (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Snudde kampen med to drømmetreff
Men da det så ut til å gå mot tre svært heldige Blackburn-poeng, fikk Martin O'Neills menn omsider lønn for strevet.

Sju minutter før full tid banket David Vaughan inn utligningen med en strålende volley. Sunderland-spilleren møtte en svak klarering og sendte en suser fra 20 meter i mål bak Robinson.

Blackburn kjempet med nebb og klør for å få med seg det ene poenget, men to minutter på overtid scoret Sunderland med nok et stjernetreff.

Svenske Sebastian Larsson skrudde et frispark fra 17 meter over muren og inn via nærmeste stolpe.

Fornøyd O'Neill – misfornøyd Kean

Dermed kunne Sunderland-leiren juble for seier i Martin O'Neills første kamp i sjefsstolen.

– Jeg synes spillerne var veldig gode i dag. De spilte strålende, og det så ikke ut til å påvirke dem at vi havnet et mål bak, sa O'Neill til Sky Sports etter kampen.

Blackburn-manager Steve Kean var ikke fornøyd med dømmingen.

– Kieren Westwood smalt inn i Cristopher Samba og dommeren blåser mot Chris, selv om han bare står der. Vi syntes at det var et flott mål, og dersom vi hadde fått det andre målet ville ledelsen vært tryggere, sier Kean.

Les også: Fotballfrokost: – Vil at Sunderland skal spille som Barcelona