Kristine Lunde Borgersen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Kristine Lunde Borgersen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Lunde Borgersen fikk mental hjelp - nå er hun klar!

Presset har vært enormt for Kristine Lunde Borgersen i forkant av VM.

Et brudd i hånden gjorde VM-oppkjøringen alt annet enn optimal for Kristine Lunde Borgersen – som var på vei mot toppformen etter fødselen i februar.

Likevel ble Lunde Borgersen trukket frem som Norges redningskvinne i et VM der flere av de store profilene er borte.

Det var den 183 cm høye sørlendingen som skulle sørge for norsk VM-suksess. Men Lunde Borgersen har slitt i starten av mesterskapet. Mot Montenegro fant hun imidlertid riktig spor.

– Nå er jeg på vei håper jeg, sier Lunde Borgersen til TV 2 Sporten.

Les også: Verdens beste slakter dommerne etter Norge-tap
Les også: Herrem stjal showet – scoret perlemål, før hun «rappet» bestemannsprisen

Tok en prat med sjefen
For i kampen om gruppeseieren fant hun den positive opplevelsen hun har jaktet. I de foregående kampene har nemlig bakspilleren slitt med å finne sin rolle i laget.

– Jeg har ikke følt meg helt med i angrep. Men det har vært så lite angrepsspill også, vet du. I tillegg er det så mange andre som også vil, men nå fikk jeg snakket litt med Thorir, og det var godt, sier Borgersen.

Hjelp fra den mentale treneren
Tonje Larsen er borte. Det samme er Gro Hammerseng. Dermed ble ansvaret lagt på tvillingparets skuldre.

I slike situasjoner forsøker lagets mentale trener å hjelpe jentene. For det er slett ikke alltid en enkel rolle å takle.

– Vår oppgave er å være en sparringspartner. Vi rydder litt opp i tankene, og finner ut hvilke tanker man som er forstyrrende for prestasjonen, sier lagets mentale trener, Hans Christian Knudsen.

Les også: Oftedal (20) må ta flere eksamener under VM: – Ingen optimal oppladning

Har forventningen til deg før dette mesterskapet vært nesten unaturlige høye. Med tanke på at du var skadet hele oppkjøringen?

– Jeg har selv visst at jeg kom til å variere mye. Men det er helt ok med forventninger, og det kan trigge litt sånn at man virkelig blir klar, sier Borgersen.