MONTEBORS
MONTEBORS

Grini og Scheies spillerbørs: – En av Breivangs beste landskamper noensinne!

Etter en kalddusj i første kamp i gruppespillet, har håndballjentene virkelig våknet og funnet flyten. Se spillerbørs og ekspertblogg her!

Santos (TV 2 Sporten): Etter å ha slått den regjerende europamesteren i første kamp, falt Tyskland helt sammen og røk til slutt ut av mesterskapet. For Norge gikk det helt andre veien og håndballjentene endte til slutt med gruppeseier og en lettere vei videre enn fryktet.

Se ekspertbloggen i videovinduet øverst

Kjersti Grini og Frode Scheie var endelig fornøyd med sjefen, Thorir Hergeirsson, etter Montenegro-kampen. Men det var jenta som i sommer fikk landslagsoppsigelsen i posten som scorer høyest på ekspertenes børs:

Katrine Lunde Haraldsen – 7

Åpner forrykende! Faller av litt mot slutten, men da er den viktigste jobben gjort: nemlig å plukke selvtillit fra skytterne til Montenegro, og gi det norske forsvaret trygghet.

Kari Aalvik Grimsbø –

Spiller for lite til å bli vurdert.

Kari Mette Johansen – 4

Nesten helt usynlig – både på godt og vondt. Gjør ingen feil, men er ikke involvert i en eneste situasjon.

Gøril Snorroeggen – 5

Langt steg i riktig retning. Besluttsom og aggressiv i forsvar og scorer to mål – derav det viktige 27-24-målet. Dette lover godt foran sluttspillet.

Kristine Lunde-Borgersen – 5

Mer aggressiv og interessert. Scorer bare to mål, men nå tror vi Kristine er i gang – og da kommer det flere fulltreffere.

Linn Jørum Sulland – 7

Igjen feilfritt på straffer, setter fem av fem. Scorer også fire fine spillemål, men faller ut av stilen i andre omgang.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren – 3

Tramper og bommer uvanlig mye. Kun én scoring.

Marit Malm Frafjord – 7

Er aggressiv og fungerer som limet i midtforsvaret. Lager to straffekast, men får lite å jobbe med i angrep. Men er likevel en av Norges viktigste spillere i dag på grunn av forsvarsjobben.

Camilla Herrem – 7

Scorer på fire av fem og lager ett straffekast. Sprudler av spilleglede og selvtillit. Hever laget når hun kommer innpå.

Karoline Dyhre Breivang – 8 – BB!

Banens beste! Går foran i starten av kampen med flotte langskudd. Er bunnsolid bakover hele veien. Serverer gode oppspill og skyter så fort forsvaret sover.En av hennes beste landskamper noensinne!

Amanda Kurtovic –

Spiller for lite til å bli vurdert.

Heidi Løke – 6

Igjen en energiklump når hun kommer innpå. Vender bort både en og to forsvarsspillere. Fighter så godt hun kan i forsvar.

Ida Alstad – 6

Fine skudd i første omgang, nydelig finte utover i banen. Dette vil vi se mer av! Slåss godt i forsvar. Viktig at hun skyter, men bør bli mer effektiv.

Thorir Hergeirsson – 7

Igjen gjør han en veldig god jobb før kampen. Det norske laget fremstår nullstilt og energisk. Kontrasten til slitne Montenegro-spillere ble veldig tydelig. Får brukt mange spillere fint i dag, og det er en stor fordel for Norge at vi kan fordele belastningen på flere spillere – i motsetning til Montenegro. God timing og klart innhold i timeoutene.

Mari Molid, Stine Bredal Oftedal og Tonje Nøstvold kom ikke på banen.