Island tok en ny skalp i Norges gruppe da laget slo Tyskland 26-20 onsdag kveld.

LES: Island med nytt håndballsjokk – nå kan Norge vinne gruppen

En av lagets viktigste brikker er keeper Gudny Jenny Asmundsdottir. Hun ofret mye for å være med til Brasil.

- Jeg mistet jobben på grunn av dette, men det er ikke noe jeg angrer på. Dette er noe jeg har drømt om siden jeg begynte med sporten. Vårt herrelag har, gjennom VM-, OL- og EM-deltakelse, vist at dette er noe vi kan få til. Man sier ikke nei når man får muligheten. Aldri i livet, sier Asmundsdottir.

Å miste jobben for å delta i VM ville vært utenkelig scenario for de norske jentene. Asmundsdottir, som jobbet i finansavdelingen i et stort firma, depper likevel ikke av at jobben gikk fløyten.

- Jeg synes det var veldig dårlig gjort, men de får bare leve med den avgjørelsen. Jeg skal nok greie å få meg en jobb en annen plass, sier Asmundsdottir.

LES: Herrem forbannet etter målvaktskollisjon: – Forstår f**n ikke hvorfor de gidder å gå ut
LES: Sulland med målshow mot Angola – men Norge rotet etter pause

Tyskland ledet 11-4 da den islandske snuoperasjonen startet.

- Vi hadde trøbbel i starten, og vi lå under 4-11 da vi byttet keeper. Sunniva (Einarsdottir red. anm.) kom inn og tok en straffe på et viktig tidspunkt. Det ga laget vårt et ekstra push. Vi fikk troen på at vi kunne ta dem, sier Asmundsdottir.

Hun er ikke i tvil om grunnen til at islendingene aldri ga opp.

- Jeg tror det skyldes vårt islandske hjerte. De fleste av oss er ikke profesjonelle. Vi gjør dette fordi vi synes det er veldig gøy. Vi kjemper for hver ball og for hvert mål, forteller Asmundsdottir.