Johan Kaggestad
Johan Kaggestad

Kaggestad: – Edvald blir størst til slutt!

– Når historien skal skrives om ti-femten år står sikkert Edvald Boasson Hagen igjen som den største, tror Johan Kaggestad.

– Men Thor er verdensmester, har ti etappeseire i Tour de France – og rundt 60 seire i internasjonale ritt, så det er fortsatt en lang vei for Edvald. Det er bare å si lykke til, humrer Kaggestad.

Kong Thor
De norske sykkel-essene starter i disse dager for alvor med sesongoppkjøringen til 2012. En sesong det knyttes enorme forventinger til.

– Vi har nettopp opplevd tidenes norske sykkelsesong, konkluderer Johan Kaggestad.

Se reportasjen i videovinduet øverst på siden!

Les også: Boasson Hagen sesongdebuterer i januar

Hans sønn - og tidligere lagkamerat med Hushovd, Mads Kaggestad, tror Hushovd vil holde seg på den norske sykkeltronen en stund til.

– Jeg tror ikke Thor er klar til å tre til side som tidenes norske syklist. Han kommer til å holde seg i toppen i mange år fremover. Men det er klart at Edvald nå banker hardt på døren, sier han

– Det som er spennende er å se rivaliseringen dem imellom. Ingen av dem liker å tape for den andre, og det kommer norsk sykkelsport til gode, mener Johan Kaggestad.

– Større potensial
Dag Otto Lauritzen gleder seg i likhet med far og sønn Kaggestad, voldsomt til 2012.

– Thor hadde sin kanskje beste sesong noensinne i fjor. Han har utviklet seg fra en spurter til en litt lettere rytter som tåler fjellene bedre. I BMC kan han utvikle seg videre. Han har også blitt motivert av Edvalds fremgang – og jeg tror ikke kurven til Thor flater ut med det første, mener Lauritzen.

Les også: Denne Tour de France-etappen har Thor Hushovd sett seg ut

– Men når det er sagt, tror jeg potensialet til Edvald er enda litt større enn Thor sitt, oppsumerer han.

– Sats på tempo!
Boasson Hagen drar denne uken til Mallorca for en treningsleir med Team Sky. Der vil han også treffe på lagets nye stjerne, Mark Cavendish.

– Det blir spennende å se hvor mye lagarbeid Edvald må gjøre det kommende året. Både for Bradley Wiggins og Chris Froome i forhold til sammendraget – men også for Mark Cavendish i spurtene, sier Kaggestad senior.

Les også: Dette er Arvesens karrierehøydepunkter

– Men det er ingen tvil om at Edvald kommer til å få veldig mange sjanser og gode arbeidsforhold. Jeg håper han satser litt mer på tempo i år. Med en så vannvittig fysisk kapasitet som han har – ville det vært spennende å se hva han kunne fått til i London-OL som temporytter, avslutter Kaggestad.