VW TIguan fosser fram   både i Europa og på det norske markedet.
VW TIguan fosser fram både i Europa og på det norske markedet.

Dette er Europas mest solgte SUV

Suveren bestselger – blir du overrasket?

Det er ikke bare vi nordmenn som elsker SUV-er. Denne bilklassen vokser fortsatt, tross dystre spådommer og en svært lav stjerne hos blant andre miljøvernere.

Det er særlig de mindre SUV-ene som øker salget, en del av forklaringen er nok at mange SUV-eiere bytter seg nedover. Både fordi de da får rimeligere og lettere håndterbare biler – men sannsynligvis også fordi det er mindre prangende og mer politisk korrekt.

Del med Facebook-vennene dine

Troner øverst

Segmentet som offisielt kalles medium-SUV-er er det klart største og her er konkurransen beinhard. Tall fra JATO Dynamics viser imidlertid at klassen har en suveren bestselger, en bil som selger over 50 prosent mer enn modellen på andreplass.

Første halvår 2011 troner VW Tiguan helt øverst, med 62.710 eksemplarer. VWs lille-SUV kom ganske sent på markedet i forhold til konkurrentene, men det later til at VW brukte tiden godt.

Broom har akkurat testet nye Tiguan – les mer her:

Tøff utfordrer

Tiguan er nemlig kjent for å være en svært helstøpt bil. "Må ha"-faktoren er kanskje ikke så stor – men samtidig har den omtrent ingen svakheter. Og det er nok hovedgrunnen til at den appellerer til så mange nybilkjøpere.

På andreplass finner vi en tøff utfordrer fra Korea. Hyundai er fryktet av konkurrentene og med ix35 viser de at de absolutt er å regne med i dette segmentet. Rett opp på andreplass er imponerende, ix35 er særlig kjent for å gi mye bil for pengene.

Tro det eller ei: Dette er Bærums-SUV-en

ASX leder i Norge

En gammel traver holder tredjeplassen, der finner vi nemlig Ford Kuga. Hyundai-konsernbroren Kia er på fjerdeplass med sin Sportage – mens den norske storselgeren Mitsubishi ASX tar femteplassen.

Her hjemme er ASX den mest solgte bilen i denne klassen, med 3779 eksemplarer så langt i år. VW Tiguan er på andreplass med mer beskjedne 2171 eksemplarer.

Hvorfor selger den så bra? Les testen av ASX her:

Her er rekkefølgen og salgstallene i Europa:

1. VW Tiguan 62,710

2. Hyundai ix35 39,934

3. Ford Kuga 38,751

4. Kia Sportage 32,682

5. Mitsubishi ASX 26,730

Kilde: JATO Dynamics.

VW-Tiguan-bakfra2
VW-Tiguan-bakfra2

LES OGSÅ: Denne bestselgeren blir billigere