Løytnanten som beordret Alice Asplund til å bade naken foran medsoldater og offiserer er beordret til en annen avdeling og fått refs i form av en bot.

Reaksjonene fra Forsvaret kommer etter at løytnanten i september i år beordret Asplund og 30 mannlige vernepliktige til å bade naken under en feltøvelse.

– Da fikk vi beskjed om at det var her vi skulle stille oss på rad og rekke. Også skulle vi gå uti vannet på hans kommando da, forteller Alice Asplund til TV 2.

Flyttet til annen avdeling

Asplund tar TV 2 med tilbake på stedet der hun ble tvunget til å bade naken foran tretti vernepliktige soldater og fire offiserer.

– Jeg var jo helt naken. Han sto jo å så på sammen med tre andre befal som var til stede. Det var utrolig ekkelt, sier hun til TV 2.

Løytnanten som beordret nakenbadingen er nå forflyttet til en annen avdeling og har fått en kontorjobb.

– Den aktuelle offiseren tjenestegjør ikke lengre i Bodø, han tjenestegjør ved en annen avdeling og i en administrativ stilling, inntil saken er endelig avgjort, sier personalsjef i Luftforsvaret, oberst Trond Kotte, til TV 2 Nyhetene.

LES OGSÅ: Forsvarsministeren ba Alice om unnskyldning for nakenbading

– Ikke karrierefremmende

Løytnanten har også fått en en refs i form av en bot. Han har påklaget avgjørelsen til Ankenemnda for Forsvaret. Det har ikke lykkes TV 2 å komme i kontakt med offiseren.

IKKE KARRIEREFREMMENDE: Personalsjef i Luftforsvaret, oberst Trond Kotte, sier det «ikke er karrierefremmende» å få disiplinærforføyelse i Forsvaret. (Foto: TV 2)

– Når det gjelder den offiseren som beordret nakenbading, så reagerte den lokale ledelsen i Bodø umiddelbart med etterforskning og de reagerte med en disiplinærforføyelse, sier Trond Kotte.

– Hva innebærer det å få en disiplinærforføyelse på denne måten?

– Det jeg kan si på helt generelt grunnlag er at det å få en disiplinærforføyelse vel ikke kan sies å være karrierefremmende.

LES OGSÅ: Alice (23) tilbake på jobb etter å ha blitt tvunget til nakenbading

Fornøyd

Alice Asplund er fornøyd med reaksjonen.

– Det er godt å se at han får en refs for det og at han blir flyttet til en annen jobb, det synes jeg er veldig bra. Se at det blir konsekvenser da, av det som har skjedd, sier hun.