Rybak (Foto: Robert Eklund, © TS)
Rybak (Foto: Robert Eklund, © TS)

Derfor vil ikke Alexander Rybak ha så mange venner

– Får mye mer tid til meg selv.

Alexander Rybak (25) ble rikskjendis da han tok en hel verden med storm under «Melodi Grand Prix» i 2009.

Siden har han turnert land og strand med sin musikk, og fått tid til å gjøre seg opp en del tanker om hvordan man takler en artistkarriere.

Les også: Rybak fikk ny sjanse etter raseriutbruddet

Få venner

I torsdagens «Happy Day» får han en jule-makeover av kjendisstylist Jan Thomas, som gjerne vil vite hvordan han klarer å være så bevisst og forberedt på sine jobboppgaver.

Rybak trekker fram mangelen på mange venner som en fordel.

– Det er veldig vanskelig å si hvor stimuleringen til alle disse tankene mine kommer fra. Jeg er bare glad for at de er der. Det kan hende det er fordi jeg ikke hadde så mange venner på skolen. Ikke at jeg har så mange flere venner nå. Det er to-tre stykker som jeg hele tiden spør hvordan de har det, men ellers er det ikke så mange andre. Og da får man mye mer tid til seg selv, og mer tid til tankene sine, sier Rybak i programmet.

Les også: Alexander Rybaks dansepartner Malin Johansson: Raser mot utroskapsryktene

– Livet ble lettere

Alexander fant fort ut at han ikke ville tvinge fram vennskap, og mener livet ble mye bedre etter at han innså det.

– Jeg orket ikke jaget med å prøve å imponere folk som ikke likte meg fra før. Istedenfor å jage etter de som ikke vil ha deg, er det bedre å prøve å forstå seg på dem som faktisk vil ha deg. Det blir en jakt i seg selv. Da jeg forsto det ble livet mye lettere, forteller 25-åringen.

Les også: Rybak spent på dansepartnerens dom: – Jeg skal sende henne en SMS etterpå

Aldri ensom

Med mange reisedager i året, og mye tid for seg selv, vil mange kanskje tro at man fort blir ensom. Men Alexander stortrives i eget nærvær.

– Jeg blir alene, men ikke ensom. Så lenge jeg har med meg mine beste venner i hjertet mitt, så blir jeg aldri ensom. Samtidig har jeg alle tankene i hodet mitt som surrer rundt, og da er det veldig vanskelig å være ensom. Jeg føler det er mangel på erfaringer som gjør deg ensom, røper han.

I desember er Alexander aktuell med juleturné, sammen med Dennis Storhøi og Anne Vada.