Vinokourov (Foto: Geert Vanden Wijngaert/Ap)
Vinokourov (Foto: Geert Vanden Wijngaert/Ap)

Hevder Vinokourov kjøpte seier i Liège-Bastogne-Liège

Alexander Vinokourov overførte 770.000 kroner til Alexander Kolobnev etter fjorårets seier i klassikerrittet Liège-Bastogne-Liège.

Det sveitsiske magasinet L'Illustre hevder at Alexander Vinokourov betalte Alexander Kolobnev 770.000 kroner i etterkant av klassikerrittet Liège-Bastogne-Liège i 2010.

De to syklet sammen på de siste kilometerne i vårklassikeren. Kanonene Philippe Gilbert, Alejandro Valverde og Cadel Evans jaget duoen, men Kolobnev og Vinokourov holdt unna. På den siste strekningen rykket Vinokourov fra Kolobnev.

LES: Gråtende Vinokourov vant Liège for andre gang

På det tidspunktet hadde Vinokourov allerede inngått en avtale med Kolobnev, ifølge L'Illustre.

Kort tid etter rittseieren overførte Vinokourov 770.000 kroner til Kolobnevs sveitsiske bankkonto.

- Har aldri gjort noe slikt
Kazakhstaneren avviser at han kjøpte seieren.

- Jeg har aldri gjort noe slikt i min karriere. Jeg har alltid kjempet for å vinne, sier Vino ifølge sykkelnettstedet cyclingnews.

Vinokourov hevder at det er en naturlig forklaring på hvorfor han overførte penger til Kolobnev.

- Dette handler om privatlivet mitt. Det er en ny historie for å sverte navnet mitt. Jeg låner ofte penger i øst og vest, sier Vino.

Skylder på «kloakkpressen»
Vinokourov, som i september røpet at han vil gyve løs på en ny sesong, hevder at tabloidpressen kun er ute etter å ta ham.

- Kommentarene i media står i kontrast til hundrevis av gratulasjonsmeldinger jeg får fra fans på websiden min og på min Facebook-side, sier Vinokourov, og fortsetter:

- Jeg er en syklist, og det er ikke rom for kloakkpressen i sporten vår. Jeg ønsker å avslutte karrieren min i stillhet, selv om det tydeligvis plager noen at jeg fortsatt sykler, sier Vinokourov.

Alexander Vinokourov annonserte at han ville legge opp etter den stygge velten i sommerens Tour de France.

LES: Vinokourov nekter å legge opp: – Jeg skal vise at jeg er en fighter

Noen måneder senere gjorde kazakhstaneren helomvending.