Johannes Hippe, BSK/NIF (Foto: Paul Fekjær/)
Johannes Hippe, BSK/NIF (Foto: Paul Fekjær/)

Dette er Norges nye utenlandsproff

Johannes Hippe (21) er klar for franske HBC Nantes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BSK/NIF-spilleren Johannes Hippe er nå klar for franske HBC Nantes. Hippe var på plass i landet tirsdag og skal bare bestå en legesjekk før han blir presentert på en pressekonferanse onsdag. Det melder klubbens nettsider.

21-åringen kommer inn som erstatter for svenske Kim Ekdahl du Rietz som er ute med langtidsskade.

– Det er stort å komme ned til en såpass stor klubb og det er stort for meg å bli profesjonell håndballspiller, skriver Hippe på en SMS til TV2 Sporten.

Ifølge franske handballzone.net skal han spille sin første kamp for klubben allerede 10. desember når Nantes møter Saint Raphael til semifinale i cupen.

Nantes ligger så langt i sesongen på sjette plass i den franske ligaen med elleve poeng på like mange kamper.

Les også: Nordmann ønsket i fransk håndball

Håper på Serbia-EM

Talentet var med i Robert Hedins tropp som spilte VM i Sverige i januar 2011, men er usikker på om profftilværelsen vil styrke hans kandidatur til neste års EM i Serbia.

– Det er vanskelig å si, for det er jo Hedin som tar ut laget. Men her får jeg trent to ganger om dagen med spillere på et internasjonalt nivå, det er med å styrke meg som spiller og så håper jeg at jeg kanskje får sjansen på landslaget igjen. Men nå fokuserer jeg bare på å lykkes her, skriver Hippe.

– Tungt å forlate moderklubben

Hippe har vært en av de viktigste spillerne til BSK/NIF og har så langt scoret 57 mål på ti kamper, han synes ikke det var lett å forlate klubben han har spilt for hele livet.

– Er selvfølgelig tungt å forlate moderklubben. Det har vært en fantastisk klubb å vokse opp i og å bli utdannet spillemessig. Jeg har alle vennene mine i laget og jeg kommer til å savne dem. Men dette tilbudet var for godt til å takke nei til og det er noe jeg har drømt om, avslutter den nye håndballproffen.