MERKELIG AVGJØRELSE: Åsmund Huser, også kjent som «Tøfflus» mener  det er merkelig at NRK har vedtatt at de aldri skal sende Jul i Skomakergata  igjen. (Foto: SCANPIX)
MERKELIG AVGJØRELSE: Åsmund Huser, også kjent som «Tøfflus» mener det er merkelig at NRK har vedtatt at de aldri skal sende Jul i Skomakergata igjen. (Foto: SCANPIX)

«Tøfflus»: – Rart at NRK dropper Skomakergata

Åsmund Huser, bedre kjent som «Tøfflus», mener NRK tar feil når de velger å aldri sende Jul i Skomakergata igjen. Nå kan det spøke for Skomakergata i Dyreparken også.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NRK har bestemt at tidenes mest populære julekalender, Jul i Skomakergata, aldri skal sendes igjen.

Merkelig avgjørelse

Åsmund Huser, bedre kjent som «Tøfflus», synes det er merkelig at NRK vedtar en slik avgjørelse så bastant.

– Folk sier til meg at dette er den absolutt beste julekalenderen, og det virker som det er denne folk vil ha. Da blir det rart at det bestemmes at den aldri skal sendes igjen, sier Huser til TV2.no.

LES OGSÅ: Aldri mer «Jul i skomakergata»

NRK begrunner avgjørelsen med at julekalenderen er utdatert.

– Tempoet, temaet og måten kalenderen kommuniserer med seeren på, mener vi ikke lenger fungerer for barn i dag, sier programredaktør Nils Stokke i NRK Super til TV2.no.

Burde vises hvert år

BORTE FOR ALLTID: NRK har bestemt at «Jul i Skomakergata» aldri skal vises på TV-skjermen igjen. (Foto: Scanpix)
Huser jobber nå i barnehage og er således tett på barnas interesser. Han forstår ikke hva NRK mener med at tempoet er feil, og mener samtidig at temaene som tas opp i julekalenderen fortsatt er relevante.

– Det handler om snille og greie temaer, og juleforberedelser. Jeg synes den burde gått hvert år, sier Huser.

Les mer om «Jul i Skomakergata» her (ekstern lenke)

Dyreparkens skomakergate i fare

I Dyreparken i Kristiansand finnes det en tro kopi av Skomakergata. Nå kan attraksjonen bli omgjort til en afrikansk landsby, etter at NRK besluttet at de ikke skal vise den populære julekalenderen mer.

Skomakergata har stått i elleve år, og er en tro kopi av gaten de aller fleste nordmenn har et forhold til. Da NRK ikke kommer til å sende julekalenderen igjen, står Skomakergata i Kristiansand i fare.

Kan bli afrikansk bysentrum

– Vi har ikke noen spesifikke planer for Skomakergata i parken fremover, men vi må tenke nytt. Nå ligger gata i randsonen til Afrika-området vårt, og kanskje en dag så blir gata omgjort til et afrikansk bysentrum, sier direktør i dyreparken, Per Arnstein Aamot til NRK Sørlandet.

LES OGSÅ: TVNorge-kalender satte seerrekord

Dersom NRK hadde valgt å sende serien med jevne mellomrom, sier Aamot at det kunne være aktuelt å opprettholde tilbudet.

– Hvis dette ikke blir sendt på TV fremover vil gaten dø ut med de som har et nostalgisk forhold til TV-serien, sier Aamot til NRK.

NRKs beslutning om å ikke sende Jul i Skomakergata igjen har vakt store reaksjoner fra publikum.

Protester på Facebook

Sosiale medier som Facebook og Twitter har flommet over av protestmeldinger rettet mot NRK.

Gruppen «NEI til kassering av Jul i Skomakergata» (ekstern lenke) ble opprettet i går kveld, og har allerede 1772 medlemmer, mens «Vi ønsker Jul i Skomakergata tilbake på norsk fjernsyn!» har 23 972 medlemmer. Sistnevnte gruppe har økt med over 1000 medlemmer det siste døgnet.

LES OGSÅ: Slik blir julen på TV 2

Slutter å betale lisens

Det siste døgnet har det kommet inn litt i underkant av 250 kommentarer på sidene. Flere av disse kommentarene går på at de ikke ønsker å betale lisensen lenger.

– NRK har begynt å sende snikreklame og nå slutter de å sende programmet vi alle elsker.... Jeg betaler ikke NRK avgiften neste år i protest, skriver en kommentator.

Jul i Skomakergata har i flere undersøkelser på internett blitt kåret til både tidenes beste barne-TV og tidenes beste julekalender. Det er med andre ord en tungvekter NRK nå velger å aldri vise.