ANGREPET PÅ GATEN: Her blir Rhea (t.h.) angrepet av de fire kvinnene. Kjæresten Lewis Moore prøvde å få dem bort fra Rhea, men klarte det ikke. (Foto: Hotspot Media)
ANGREPET PÅ GATEN: Her blir Rhea (t.h.) angrepet av de fire kvinnene. Kjæresten Lewis Moore prøvde å få dem bort fra Rhea, men klarte det ikke. (Foto: Hotspot Media)

Skambanket Rhea - slipper fengsel fordi de ikke er vant til sprit

Gjengen mishandlet Rhea Page på åpen gate, men slipper å sone fengselsstraffer fordi de ikke er vant til å drikke alkohol.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overfallet skjedde i Leicester i Storbritannia i juni 2010, skriver avisen Daily Mail. Tre søstre og en kusine av dem gikk brutalt til angrep Rhea Page, som var ute på byen sammen med kjæresten Lewis Moore.

– Drep ludderet

Bilder fra et overvåkningskamera i gaten hvor overfallet fant sted viser at Page og kjæresten kommer gående, og blir innhentet av tre personer. Etter hvert blir det et voldsomt basketak mellom dem. Page blir sparket mens hun ligger nede, mens Moore prøver å få overfallskvinnene bort.

Se opptakene fra overvåkningskameraet øverst i artikkelen

Kvinnene i alderen 24–28 år slo og sparket Page, dro av henne hårdotter og ropte «drep det hvite ludderet». De fire har somalisk bakgrunn, og risikerte fengselsstraffer på opptil fem år for ugjerningene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VOLDELIGE: F.v. søstrene Hibo, Ambaro, og Ayan Maxamed, og kusinen Ifrah Nur ble dømt for overfallet på Rhea Page. Straffene ble gjort betinget fordi kvinnene ikke er vant til å drikke alkohol. (Foto: Hotspot media)

Religionen formildende

Men dommeren mente deres muslimske bakgrunn var formildende. Koranen forbyr alkohol og kvinnene sa i retten at de ikke er vant til å drikke. Dermed gjorde dommeren straffene betinget, og de fire slipper å sone fengselsstraffer.

– Den som slår ned og sparker noen i hodet kan regne med å havne i fengsel. Men disse dommene blir betinget, sa dommeren.

Han mente også at det skulle telle formildende at kjæresten til voldsofferet brukte vold for å stoppe angrepene fra de fire.

Happy på Twitter etter dommen

De fire kvinnene som angrep paret hevdet at Pages kjæreste hadde ropt rasistiske ord etter dem, men dette skal retten ikke ha festet lit til.

BLE ANGREPET: Rhea Page og kjæresten Lewis Moore ble angrepet av fire kvinner på gaten i Leicester. Særlig Rhea fikk alvorlige skader. (Foto: Hotspot Media)

Etter domsavsigelsen skrev en av de domfelte kvinnene på Twitter: «Happy happy happy!» og «dette har vært en stor dag». Rhea Page sier til Daily Mail at hun synes straffen er altfor lav.

– Det er ikke noen straff i det hele tatt. At de ikke er vant til å drikke alkohol er ingen unnskyldning. I så fall skulle de aldri vært ute på bar på den tiden av døgnet uansett, sier Page til avisen.

– Til og med da politiet ankom fortsatte den ene av dem ved å gi meg et siste spark i hodet, sier hun.

Sliter med skadene

Seinskadene etter angrepet gjorde at Rhea Page måtte slutte i jobben, og hun sliter med panikkangst etter overfallet. Hun går fortsatt til behandling hos psykolog.

– De ropte «hvite ludder» og «hvite hore» etter meg. Da jeg snudde meg tok den ene av dem tak i håret mitt og dyttet meg over ende. Jeg trodde de skulle drepe meg, sier Page.

Angriperne sier til avisen at de er glade over den betingete dommen, og at de ikke vil si unnskyld for sine gjerninger.