herrem copy
herrem copy

Norges maskinforsvar knuste Island – og Herrem overgikk seg selv med ny superscoring!

De norske håndballjentene forsvarte seg til seier mot islendingene, men med Camilla Herrem på laget blir det aldri kjedelig. Se Herrems kjempemål og kampreferat her!

Norge - Island 27-14 (14-7)

Island sto for en av tidenes håndballsensasjoner, da de slo medaljekandidat Montenegro i sin åpningskamp.

Og islendingene ga også de norske jentene en kalddusj i Santos. For med jerndisiplin og lavt tempo, kneblet de Norge, og ledet 2-1 etter syv minutter.

– Vi hadde ballen i ti minutter i første omgang, og Island i 20, så det ble litt som vi trodde. Jeg må berømme jentene for fokus, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 Sporten etter kampslutt.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Hergeirsson

For etter hvert løsnet det for de norske gullgrossistene. Anført av en Ida Alstad i strålende spillehumør, gikk Norge fra 1-2 til 8-2.

– Jeg var veldig tent i dag, på det å komme i gang og være med fremover. Samtidig som hele laget har snakket mye om taklingene bakover. Vi vet vi er sterke nok og godt trent. Da tror jeg vi skal gå ut med innstillingen om å lage flere frikast, slik vi har snakket om. Jeg er ikke redd for å gjøre det, sa Alstad.

LAGVENNINNER I FORM: Ida Alstad og Camilla Herrem trives godt sammen både på landslaget og Byåsen. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
LAGVENNINNER I FORM: Ida Alstad og Camilla Herrem trives godt sammen både på landslaget og Byåsen. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Herrem-flyver
Entusiasmen fra Kina-kampen levde i beste velgående, og som mot asiatene var Camilla Herrem den fremste eksponenten for det kreative i det norske laget.

Etter rundt halvspilt omgang ble en flyvende Herrem spilt opp av Byåsen-venninne Alstad.

Resten kan du se og nyte i videovinduet øverst

– Jeg hadde ikke så veldig godt grep om ballen, så da ble det en trick. Men vi har gjort det en del på trening, så jeg synes det er gøy når det endelig går i kamp, var Herrems analyse av det fantastiske målet.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Herrem

Norge fortsatte å kontrollere oppgjøret, også etter venstrekantens lekkerbisken.

Et bunnsolid forsvar, med Marit Malm Frafjord i spissen, og en Katrine Lunde Haraldsen med en redningsprosent på 50, bidro sterkt til at de norske jentene kunne gå i garderoben med syv måls ledelse – 14-7.

– Marit er Gud i forsvar, konkluderte Stine Bredal Oftedal.

Katrine Lunde Haraldsen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Katrine Lunde Haraldsen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

August Johanssons Island har kommet seg etter 14-35-nederlaget for Norge i Møbelringen Cup i fjor, men hadde likevel lite å stille opp med mot et tålmodig norsk mannskap.

TV 2 Sportens livechatter, Nora Mørk, håpet på flere muligheter til å spille etablert angrep enn mot Kina. Dét fikk de norske jentene, og de brukte dem til tider på flere gode, kollektive kombinasjoner.

Norsk mur
Og da det norske forsvaret fortsatte å holde tirsdagsstengt, ble islendingene mange nummer for små.

Norge scoret ikke de siste seks minuttene, men kunne likevel innkassere en komfortabel 27-14-seier.

Se kampreferat i videovinduet under

578850

– Vi hadde veldig lyst til å vise at vi ikke har en muldvarp i troppen med Thorir som landslagstrener. Vi hadde lyst til å vise at vi kan spille angrepsspill, selv om forsvaret var det viktigste å sette i dag, sa Karoline Dyhre Breivang.

Linn Jørum Sulland nettet seks ganger på seks forsøk, og ble kampens toppscorer.

– Ja, det var gøy i dag. Det var mye bra oppspill, og det var gøy å spille, sa Sulland.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Sulland

Oppdater deg på alle resultater og tabeller i vår VM-portal!

Se hva Nora Mørk mente om kampen i livechatten under