lint Dempsey (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
lint Dempsey (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Dramatikk da Dempsey senket Liverpool

Fulham stakk av med poengene i heldramatisk oppgjør mot Liverpool.

Fulham - Liverpool 1-0

Det ble en heldramatisk forestilling på Craven Cottage da Fulham tok imot Liverpool mandag. De fremmøtte fikk servert en rekke stolpeskudd, kontroversielle avgjørelser, rødt kort, et annullert mål og et sent hjemmemål. For da Jose Reina i Liverpool-buret måtte gi retur på et skudd fra Danny Murphy fem minutter før slutt, var Clint Dempsey på plass og sikret Fulhams tredje seier denne sesongen.

Se høydepunkter fra kampen i videovinudet øverst på siden!

– Kommer alltid til å heie på Liverpool
John Arne Riise leverte en solid kamp mot gamleklubben, og sunnmøringen var lettet etter at Fulham dro i land en meget viktig seier.

– Det var en fantastisk fotballkamp og det var en viktig seier for oss, men i dag kunne det gått begge veier. De hadde sjanser og vi hadde sjanser, så uavgjort ville kanskje vært et rettferdig resultat, sier Riise.

– Dette er en vanvittig «boost» for oss. Vi har en stor kamp borte mot Swansea på lørdag, og disse tre poengene drar oss oppover på tabellen. Nå får vi prøve å holde følge med lagene over oss på tabellen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Riise her!

Med sju års fartstid i Liverpool ble det en spesiell kamp for Riise. Selv om han kunne juble for tre uhyre viktige poeng, innrømmer han at Merseyside-klubben fremdeles står han nært.

– Jeg kommer alltid til å heie på Liverpool. Når en har spilt der i sju år så går ikke den følelsen bort. Følelsene mine for Liverpool er der og de vil alltid være der, sier Riise.

Lagkamerat Dempsey steg frem da det gjenstod fem minutter av kampen, og amerikaneren var nådeløs da Reina fomlet ballen ut i farlig område

– Det er alltid gøy å score mot Liverpool. De er en stor klubb og det er alltid godt å få poeng på hjemmebane, sier Dempsey.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Dempsey her!

Jevn åpning
Det tok ikke mange minuttene på Craven Cottage før hjemmelaget produserte kampens første store sjanse.

Moussa Dembélé ble spilt vakkert fri og kom plutselig alene mot Jose Reina i Liverpool-målet etter flott gjennomspilling av Bryan Ruiz. Belgieren klarte imidlertid ikke å holde roen, og Reina kom ut og reddet avslutningen.

Les også: Liverpool mister Lucas resten av sesongen

Liverpool spilte seg inn i kampen, og minutter senere serverte Luis Suárez spisskamerat Andy Carroll. På en berøring fikk 22-åringen sendt i vei en avslutning, men Mark Schwartzer i Fulham-buret stod støtt og fikk avverget skuddet.

Men Fulham ville ikke la seg leke med på eget gress, og drøyt 20 minutter ut i kampen var Dembélé på farten igjen. Belgieren knallet til med et langskudd, men Jose Reina var raskt nede og fikk reddet.

Sjansesløsing
Liverpool holdt mye på ball, men slet med å komme til de helt store sjansene. 28 minutter ut i omgangen trodde flere av de tilreisende Liverpool-fansen at Jordan Henderson hadde sendt rødtrøyene i ledelsen, men «chipen» fra seksten meter gikk på innside av stolpen til Schwarzer.

Brede Hangeland og Carroll hadde flere tøffe dueller, men den norske landslagskapteinen hadde stort sett kontroll på den høyreiste spissen. Carroll kom likevel til flere gode avslutninger, men utførelsen stod ikke i stil til spisskamerat Suárez sine forarbeid.

Les også: Abramovitsj varsler ryddesjau i Chelsea

Dembélés langskudd var imidlertid langt farligere, men takket være en patent Reina måtte begge lagene gå målløse av banen etter første omgang.

Kontroversielle avgjørelser
Liverpool skrudde opp tempoet i andre omgang, og Fulham hadde nok å henge fingrene i mot Liverpools enorme press. Kvarteret ut i omgangen måtte Fulham-stopper Philippe Senderos ta ulovlige midler i bruk for å stoppe Charlie Adam. Gjestene kontret lynhurtig etter at Fulham mistet ballen, og på sekstenmeterstreken la Senderos Adam i bakken. Liverpool-spillerne skrek på straffe, men dommer Kevin Friend dømte frispark på sekstenmeterstreken. Senderos ble belønnet med gult kort.

Craig Bellamy fikk sjansen på de påfølgende frisparket, men skuddet ble klarert til corner av en Fulham-spiller.

Les også: – PSG går for Rafa Benítez

Men uturen stoppet ikke der for Liverpool. Minutter etter frisparksituasjonen vartet Suárez opp med fotballkunst da han vippet ballen over Schwarzer og knallet den nettet. Uruguayaneren jublet, men målet ble annulert etter det som så ut til å være en hårfin offside.

Da en trodde at motbakken ikke kunne bli brattere for Liverpool pådro Jay Spearing seg et direkte rødt kort drøyt 20 minutter før full tid. Unggutten, som erstattet langtidsskadde Lucas Leiva på midtbanen, gikk knallhardt til i en takling på Dembélé. Spearing klarerte ballen, men mistet fotfestet og satte knottene i leggen til den belgiske spissen. Pipeblåseren var nådeløs og sendte Spearing i garderoben.

TV 2 Play: Dalglish: – Spearing skulle aldri hatt rødt

Dempsey utnyttet Reina-tabbe
Kenny Dalglish måtte gjøre endringer og Fulham tok over initiativet i kampen. Først driblet Dempsey seg vakkert fri fra Glen Johnson før han på mesterlig vis skrudde ballen i tverrliggeren. Minuttet senere la John Arne Riise ballen ut til Dembélé, men skuddet gikk midt på Reina.

Les også: Her gir Blackburn-fansen Kean pipekonsert mens han jubler for scoring

Liverpool hadde imidlertid ikke gitt opp, og innbytter Stewart Downing knallet til fra langt hold. Schwartzer vartet opp med en feberredning, og fikk slått ballen i stolpen.

Men dette var Fulhams kveld, og fem minutter før slutt sendte Dempsey sendte Craven Cottage til himmels.

Danny Murphy fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren, og han tok en dragning før han knallet ballen mot mål. Reina klønet det til og ga retur. Dempsey var med på notene knallet ballen i mål til en meget sterk Fulham-seier i det som var et fyrverkeri av en fotballkamp.

Slik startet lagene:
Fulham (4-4-2): Schwarzer; Kelly, Hangeland, Senderos, Riise; Ruiz, Etuhu, Murphy, Dempsey; Dembele, Zamora..
Liverpool (4-4-2): Reina, Johnson, Enrique, Skrtel, Agger, Henderson, Adam, Spearing, Bellamy, Carroll, Suarez