Været i Norge er ikke så lett å bli klok på. Den ene dagen er det varmegrader og vind, den neste snø, sludd og sørpe. Heldigvis finnes det skotøy for alle værtyper. Her er vinterens fineste støvletter for all slags vær!

Støvletter med høye hæler

Er det tørt på bakken, og du skal ut på byen, i selskap eller ganske enkelt ønsker å komme litt opp i høyden, vil et par høyhælte støvletter passe deg. Ikke nok med at de gir deg en fin og rak holdning, de får også bena dine til å se lengre ut. Denne sesongen ser vi mye inspirasjon fra 60- og 70- tallet, noe som gjenspeiles i farger og materialvalg. Kombiner for eksempel tofargede støvletter med en babydollkjole og a-linjet kåpe, eller brune, semskede støvletter med knelange skjørt, rysjebluse og en poncho over.

LES OGSÅ: Skoletter du vil elske

HØYE HÆLER: F.v. brune støvletter i semsket skinn (kr 499, H&M), skinnstøvletter med slangeskinnseffekt (ca kr 4425, Michael Kors/Net-a-porter.com), høyhælt støvlett med to farger (kr 1395, Zara) og skinnstøvlett med strikk i skaftet (kr 1698, Lillevinkelsko.no).

Støvletter med fôr

For de kaldeste vinterdagene er det bare de varmeste og mest robuste støvlettene som gjelder. Varmfôret holder deg god og varm, mens gummisåler bidrar til å holde sørpe og vann ute. Gå gjerne for en variant med kraftig og tykk såle, så du i tillegg kommer litt opp fra bakken. Selv om været er kaldt og guffent trenger du imidlertid ikke senke stilkravene. Kombiner for eksempel en høy, varm støvlett med jeans som du putter nedi fottøyet, en lang og god poncho eller ullgenser, og en stilig parkas utenpå. Synes du antrekket blir for enkelt og fargeløst, kan du la tilbehør som lue, vanter, skjerf og veske gjøre jobben.

LES OGSÅ: Vinterens deiligste strikk

MED FÔR: F.v. Robust, varmfôret støvel med lav hæl (kr 1099, Din Sko), knehøy skinnstøvlett med gummisåle og saueskinnsfôr (kr 3698, Shabbies Amsterdam/Lillevinkelsko.no), lav, varmfôret sko i skinnimitasjon (kr 499, Din Sko) og fôret støvlett i semsket skinn (kr 1199, Eurosko).

Støvletter med lave hæler

Synes du det er vanskelig å spankulere på vinterføre på høye hæler? Det synes vi også. Heldigvis finnes det mange stilige støvletter med helt flat såle eller bare en liten hæl. Disse kan styles både opp og ned etter anledning, og egner seg spesielt bra til dager med tørt vintervær. Om det er litt snø, gjør ingenting, men om det er litt slaps og søle, må du være ekstra nøye med impregneringen på forhånd. Husk å beregne plass til ullsokker når du går til innkjøp av støvlettene, så kan du også bruke dem på dager med minusgrader.

LES OGSÅ: Gatemote: Slik holder de seg stilig i kulda

UTEN HÆL: F.v. knehøy skinnstøvlett med spenner (kr 3595, Zara), burgunder skinnstøvlett (kr 1600, Bianco), lysebrun skinnstøvlett (kr 959, Zara) og skinnstøvlett med nagler og strikk i skaftet (kr 1300, Cafenoir/Brandos.no).

Støvletter med kilehæl

Kilehæler er praktisk av mange årsaker. For det første kommer du litt opp fra bakken, og dermed bort fra kulde og tele på de kaldeste dagene. For det andre slipper du å snuble i brostein og ujevnheter i veien, slik man lett kan gjøre med høye hæler. For det tredje får du likevel mange av de fordelene som høye hæler gir, nemlig en fin holdning og lange ben!

KILEHÆLER: Sorte skinnstøvletter med spenne (ca kr 6050, Jil Sander/Net-a-porter.com), skinnstøvel med robust gummisåle (kr 1695, Rules by Mary/Nelly.com), knehøy skinnstøvlett med gummisåle (kr 1199, Zara) og syntetstøvel med saueskinnsimitasjon (kr 999, Friis & Co./BRandos.no).

Denne artikkelen er skrevet av Kjersti Skar Staarvik.