Bruk egen deig til pepperkakehuset, anbefaler konditor Mats-Erland  Jensen. (Foto: God morgen Norge)
Bruk egen deig til pepperkakehuset, anbefaler konditor Mats-Erland Jensen. (Foto: God morgen Norge)

Denne deigen er perfekt til pepperkakehus

Konditor Jensen anbefaler egen deig til pepperkakehus. Her er oppskriften!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mats Erland-Jensen er konditor på landslaget. Han driver eget konditori i Sandefjord og har en helt egen oppskrift til pepperkakedeigen som gjør det lettere å lage pepperkakehus.

– Denne deigen smaker ikke like godt som de vanlige pepperkakene. Jeg bruker det som en byggedeig, for den blir litt hardere, noe som gjør det lettere å bygge med, sier Mats Erland-Jensen til God morgen Norge.

– Når man kjevler den tynn, blir den mer fleksibel med en gang den kommer ut av ovnen, noe som gjør at du kan lage for eksempel buede former, legger konditoren til.

Les også: Syv av ti pepperkakehus har klare feil og mangler - ja du leste riktig...

Les også: Wenches smultringer, her er oppskriften!

Her oppskrift på pepperkakedeig til pepperkakehus

1 1/2 dl sirup

2dl sukker

75g smør

1ss kanel

1ss ingefær

1/2ss nelik

2dl melk

1/3 ss natron

11dl hvetemel

Les også: Smørmangel: Slik lager du hjemmelaget smør

Oppskrift på glasur og pynt

– Hvis du knuser drops, og strør det i der du har kuttet ut til hull, og steker det med pepperkakedeigen, så smelter dropsene perfekt på plass i vinduer og dører du har hullet ut, tipser Mats.

Til den hvite snøen trenger du:

500g melis

100g eggehvitte

5g sitronsyre

– Pisk den godt så den blir litt kremete. Denne glasuren kan du bruke til å lime hele huset sammen, avslutter ekspert-konditoren.

Se hvordan Mats gjør det i videovinduet øverst!

Les også: Hvilke kaker er de sju slagene?