
Denne deigen er perfekt til pepperkakehus
Konditor Jensen anbefaler egen deig til pepperkakehus. Her er oppskriften!
Mats Erland-Jensen er konditor på landslaget. Han driver eget konditori i Sandefjord og har en helt egen oppskrift til pepperkakedeigen som gjør det lettere å lage pepperkakehus.
– Denne deigen smaker ikke like godt som de vanlige pepperkakene. Jeg bruker det som en byggedeig, for den blir litt hardere, noe som gjør det lettere å bygge med, sier Mats Erland-Jensen til God morgen Norge.
– Når man kjevler den tynn, blir den mer fleksibel med en gang den kommer ut av ovnen, noe som gjør at du kan lage for eksempel buede former, legger konditoren til.
Les også: Syv av ti pepperkakehus har klare feil og mangler - ja du leste riktig...
Les også: Wenches smultringer, her er oppskriften!
Her oppskrift på pepperkakedeig til pepperkakehus
1 1/2 dl sirup
2dl sukker
75g smør
1ss kanel
1ss ingefær
1/2ss nelik
2dl melk
1/3 ss natron
11dl hvetemel
Les også: Smørmangel: Slik lager du hjemmelaget smør
Oppskrift på glasur og pynt
– Hvis du knuser drops, og strør det i der du har kuttet ut til hull, og steker det med pepperkakedeigen, så smelter dropsene perfekt på plass i vinduer og dører du har hullet ut, tipser Mats.
Til den hvite snøen trenger du:
500g melis
100g eggehvitte
5g sitronsyre
– Pisk den godt så den blir litt kremete. Denne glasuren kan du bruke til å lime hele huset sammen, avslutter ekspert-konditoren.
Se hvordan Mats gjør det i videovinduet øverst!
Les også: Hvilke kaker er de sju slagene?