SKILLES: ¿ Jeg nådde et punkt i livet mitt der jeg hadde følelsen av å spille i en film jeg ikke ville være med i, sier Benedicte Adrian om skilsmissen. (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)
SKILLES: ¿ Jeg nådde et punkt i livet mitt der jeg hadde følelsen av å spille i en film jeg ikke ville være med i, sier Benedicte Adrian om skilsmissen. (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)

Benedicte Adrian: – Det mest tragiske øyeblikket i livet mitt ble det lykkeligste

Slik fant Benedicte Adrian tilbake gnisten i livet etter skilsmissen.

Benedicte Adrian splittet opp med ektemannen Gauthier Mouton, og har nylig returnert til Norge etter 12 år i Frankrike.

Nå snakker hun ut om skilsmissen i magasinet «Alt for damene».

– Jeg nådde et punkt i livet mitt der jeg hadde følelsen av å spille i en film jeg ikke ville være med i. Jeg sa det høyt til meg selv: Du vil ikke ha den rollen du har fått, sier hun til magasinet.

«Det gode liv»?

Benedicte Adrian levde selve fasiten på det som på utsiden kunne fremstå som «det gode liv». Etter en strålende karriere som artist i suksess-duoen Dollie De Lux med Ingrid Bjørnov på 80-tallet, bosatte hun seg i Provance, giftet seg med en fransk pilot og fikk to barn, Victor og Alexia.

Les også: Derfor skilles Benedicte Adrian fra ektemannen

I den senere tiden har allikevel det som på overflaten kunne virke som drømmelivet, ikke fungert for Adrian.

– Det er ikke selve forandringen, men tanken på å skulle forandre som er tyngst. Det tror jeg mange kjenner seg igjen i. Nå, i en alder av 48, har jeg kommet til det stedet i livet som mange kvinner ikke trodde de ville komme til: Jeg står midt i en separasjon, skal skilles, og det skulle jeg aldri, sier Benedicte til magasinet.

Fant ny gnist

Benedicte Adrian tok med seg barna til Norge, for å finne en ny gnist her. Gnisten hun fant, når hun fant tilbake til seg selv, beskriver hun som en «ny fødsel».

– Det er pussig, helt latterlig, hvordan alt faller på plass når man lever medstrøms, fremfor motstrøms. Jeg takker min skaper, som jeg har hatt mer og mer kontakt med på veien over hit, for det føles på et vis som om dette er styrt. Styrt til mitt beste. Dermed har det mest tragiske øyeblikket i livet mitt blitt det lykkeligste. Som en ny fødsel.

TIl neste år gjør hun comeback i selveste Melodi Grand Prix. Det er 30 år siden Benedicte Adrian og Dollie de Luxe-kompanjong Ingrid Bjørnov strålte fra scenen med sangen «1984». Neste år er hun tilbake i konkurransen, og med seg på laget har hun «Norske Talenter»-vinneren Sirius og popartisten Haji.

Les også: – «Melodi Grand Prix» er blitt hipt