I dagens Bergens Tidende setter Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen spørsmålstegn ved at Stabæk eventuelt vil representere Norge i europaligaen på fair play-kvoten.

- Jeg synes det sender feil signaler i forhold til fair play-begrepet. Det må jo være fair play på alle områder. For meg er dette et signal jeg ikke forstår betydningen av, sier Bruun-Hanssen.

LES: Bruun-Hanssen: – Feil å gi fair play-plass til Stabæk

Ettersom de tre øverste lagene på Fair play-tabellen allerede er klar for kvalifiseringsspill til europacupene i 2012 gjennom deres plasseringer i Tippeligaen, så er det Stabæk på fjerdeplass som kan få en plass i kvalifiseringen til Europaligaen dersom Norge blir blant de tre beste nasjonene i UEFAs fair play-konkurranse.

- Skjønner at det stilles spørsmål
NFF skjønner at saken rører ved folks rettsoppfatning.

- Jeg skjønner at Roald Bruun-Hanssen og andre kan stille spørsmål om det er riktig at Stabæk skal representere Norge, men kriteriene for fair play-konkurransen er basert på det som skjer gjennom 30 runder i Tippeliga-sesongen. Vi har sagt at vi gjerne må diskutere fair play-begrepet og premissene for den konkurransen, men da må vi gjøre det med tanke på fremtiden. Vi kan ikke nå si at Stabæk ikke skal få en fair play-plass før Gunnarsson-saken er avsluttet i fotballens organer og hos påtalemyndighetene, sier informasjonssjef Svein Graff.

Se fotballunsj i videovinduet øverst

LES: Stabæk får trolig Fair Play-plass inn i Europaligaen

Kan gjøre helomvending
NFF åpner for å revurdere tildelingen dersom Stabæk blir dømt i Gunnarsson-saken.

- Nå skal vi være forsiktige med å spekulere i hva som skjer i tilfellet Stabæk, men dersom det skulle komme en konklusjon i den saken som betyr at NFF finner det hensiktsmessig å gå i dialog med UEFA, for å se på om det er riktig at klubben deltar i Europacup-spill eller ikke, så er det en vurdering vi må ta underveis, sier Graff.

- Så det er ikke en helt uaktuell problemstilling?

- Nei, men da spekulerer vi i hva som kan skje med Stabæk, og det har jeg ikke lyst til å gjøre overfor en klubb som er oppe i en ytterst vanskelig sak. Men vi har eksempler fra andre fotballnasjoner der klubber ikke får lov til å spille i UEFA fordi de har begått administrativt straffbare brudd. Det kan være ting som påvirker eksempelvis lisensen, eller det kan være tilfeller der UEFA går ut og sier at den klubben ikke får delta i europaligaen, sier Graff.