kjendismobb
kjendismobb

Kjendiser støtter mobbeoffer på Twitter

– Dette er hvorfor det er feil å hate.

I et hjerteskjærende Youtube-klipp deler 8-klassing Jonah Mowry (14) sin vonde og tøffe historie om hvordan han har blitt mobbet i syv år.

På hvite ark har han skrevet ned sine tanker og følelser, som han viser én og én mot kameraet.

Se videoen nederst i saken.

– Hei, jeg heter Jonah. Jeg ser glad ut, ikke sant? Vel, det stemmer ikke. Det dere ser er den falske meg. Dette er den ekte Jonah. Jeg har gjort ting jeg ikke er stolt over. Jeg har kuttet meg. Jeg har arr. Selvmord var et alternativ ... mange ganger. Første gang jeg kuttet meg, gikk jeg i andre klasse. Jeg blir mobbet hver dag, og det startet i første klasse. Jeg begynner i åttende neste måned. Jeg er ikke klar. Jeg har én god venn igjen. Jeg er redd for å gå tilbake. Mange hater meg. Jeg vet ikke hvorfor. Men jeg hater meg selv jeg også.

Les også: Her er kjendishistoriene som sjokker Norge

Kjendisene reagerer

Klippet, som har blitt sett av over 800 000 mennesker, har fått kjendiser som Nicole Richie, Ricky Martin, Juliette Lewis, Josh Groban, Ashley Tisdale og Jordin Sparks til å reagere.

På Twitter oppfordrer blant annet Lady Gaga sine følgere til å se videoen.

– Vær så snill, alle sammen, sett av tid til å se dette. Dette er hvorfor jeg jobber så hardt, dette er hvorfor det er feil å hate, skriver hun.

– Har det bra

Det er kjendisblogger Perez Hilton som har tatt initiativ til å dele videoen med sitt bloggsamfunn, og har oppfordret alle sine kjendisvenner til å sette fokus på videoen for å hjelpe Jonah.

Les også: Perez Hilton hyller Donkeyboy

På sin nettside skriver Hilton at alt er bra med Jonah, og at han takker for den enorme støtten.

– Jonah og hans video skakket oss til beinet. Han har gitt verden en flott gave med sin historie. Han har reddet livet til andre unge sjeler, som forhåpentligvis vil følge hans eksempel og holde ut. Selvmord er ikke svaret. Vi har snakket med Jonah gjennom Twitter, og han er rørt over all kjærligheten som er sendt hans vei. Han forteller at han har det mye bedre, med venner som bryr seg. Han får også hjelp i form av terapi, noe vi anbefaler til alle som går gjennom en tøff tid.