Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld kom advokat Geir Lippestad tilbake til Norge etter å ha vært på bevisopptak i USA.

Der var han i forrige uke da de sakkyndige leverte sin rapport som stempler Anders Behring Breivik som strafferettslig utilregnelig.

LES OGSÅ: Dette er hele sammendraget av rapporten om Breivik

Ble valgt av forsvarerne og politiet

Forsvarer Geir Lippestad er kritisk til de mange som tviler på rapporten fra de rettssakkyndige, og til dem som krever en ny utredning.

– Det var politiet og forsvarerne som valgte disse to sakkyndige, som regnes blant de aller beste i landet. De har skrevet en rapport som antakelig er den mest omfattende rapporten som er skrevet på dette området noen gang, sier han til TV 2.

– Selv om jeg har vært i utlandet, registrerer jeg at mange mener mye, uten å ha veldig mye faktakunnskap eller fagkunnskap, og det er jeg litt overrasket over, fortsetter Lippestad.

Anders Behring Breivik selv ønsker ikke å bli undersøkt av nye sakkyndige.

Møter Breivik mandag

– Nei, det har han ikke gjort. Nå skal vi snakke nøye med ham til uken som kommer. De forsvarerne som har vært hjemme, har gått gjennom rapporten med ham. Han har ikke gitt uttrykk for det, men det har vi ikke bestemt oss for. Det skal vi avvente og se når kommisjonen har sagt sitt, sier Lippestad til TV 2.

Mandag morgen møter Lippestad sin klient i fengselet hvor han skal diskutere både vitneavhøret av søsteren og rapporten som erklærer Breivik som strafferettslig utilregnelig.

LES OGSÅ: Dette er sykdommen Breivik lider av

Vil også snakke med faren

Forsvarerne ønsker nå å snakke med faren til Anders Behring Breivik. Faren åpner også for å besøke sønnen i fengselet.

76-åringen sier til Dagbladet at han ennå ikke har bestemt seg, men at han tenker mye på det og vil vurdere det nøye.

Breiviks far bor i Frankrike sammen med kona og har ifølge eget utsagn ikke hatt kontakt med sønnen sin midten av 1990-tallet.

Han ble også skilt fra Breiviks mor bare ett år etter at sønnen ble født. Likevel kan han ha viktig informasjon om Breivik, som han hadde sporadisk kontakt med fram til tenårene.

LES OGSÅ: Vil også avhøre Breiviks far