kinabors
kinabors

Se ekspertbloggen: – Norge vinner ikke gruppen

Her får du også se hvem Kjersti Grini og Frode Scheie mente var banens beste mot Kina.

Mens 250 entusiastiske håndballvenner ladet opp til møtet med Kina med brasiliansk samba, fant håndballjentene tilbake til rytmen på parketten.

Stakkars, lille Kina svimlet rundt og fant aldri takten. Hos Norge returnerte smilet og VM kan for alvor begynne. I dag var sjefen tilbake! Norges beste!

TV 2s håndballeksperter, Frode Scheie og Kjersti Grini, likte oppvisningen de ble servert – og deler ut karakterer deretter. Vel å merke vurdert med tanke på at det var litt av en lettvekter på den andre banehalvdelen.

Se ekspertbloggen i videovinduet øverst

Børsen:

Kathrine Lunde Haraldsen – 6
Sto kjempegodt, men det aller meste som kom var jo også oppvarmingsskudd. Holder buret rent de første 9 minuttene. Fokusert og solid i alt hun gjør. Sender av gårde noen lekre kontringsballer. Redder 11 av 18 skudd mot en svak motstander.

Kari Aalvik Grimsbø – 4
Starter andre omgang, gjorde sine saker bra da – og redder seks av de første sju skuddene. Men blir helt borte det siste kvarteret. Åtte redninger på 17 skudd. Et stykke unna toppformen.

Kari Mette Johansen – 5
Lite effektiv til Johansen å være, men får få kontraballer i første halvdel. Kommer tilbake i andre omgang og setter de sjansene hun får.

Les også: Grini og Scheies spillerbørs etter Tyskland-kampen

Gøril Snorroeggen – 5
Færre feil enn før, og bedre flyt, men er altfor passiv i forsvar og for beskjeden i angrep. Tydelig at hun trives best i midten der hun kan dirigere og sette opp de andre.

Kristine Lunde-Borgersen – 3
Uvanlig svak. Tydeligvis ikke en kamp som pirret interessen til Kristine.

Kristine Lunde-Borgersen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Kristine Lunde-Borgersen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Linn Jørum Sulland – 6
I sin 100. landskamp scorer hun tre, har tre assist og gjør ingen feil. Gjør en grei kamp, men får ikke så mange skuddmuligheter mot utgruppert forsvar.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren – 6
Fikk etter hvert mange baller å jobbe med på kanten, og var gledelig effektiv. Gjør en solid kamp fra ende til annen.

Marit Malm Frafjord – 7 – BB
I dag var sjefen tilbake! Norges beste! Gikk foran fra start. Var til og med først i mange kontringer. Konsentrert og aggressiv i forsvar, og bevegelig og effektiv i angrep.

Marit Malm Frafjord (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Marit Malm Frafjord (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Camilla Herrem – 7
Camilla leker seg! Sikker i avslutningene, og er en humørspreder når hun får noe å jobbe med. Og mot Kina fikk hun nettopp det! Bidrar veldig til at smilet og humøret er på plass igjen.

Les også: Herrem glemt og forlatt

Karoline Dyhre Breivang – 7
Går solid foran fra start, setter tempoet, gjør grovjobben for medspillerne, skaper fin flyt i angrepet og takler i forsvar.

Amanda Kurtovic – 4
Forferdelig start med tre bom på tre gode sjanser, kommer fint tilbake – og avslutter kampen med en underarm det lukter svidd av!

Heidi Løke – 7
Noen ganger virker det som om Løke har hypnotisert resten av jentene – i perioder ender alle angrep hos Heidi. Er konstant et uromoment, får mange baller, er bevegelig og effektiv.

Stine Bredal Oftedal – 6
Kom inn som en energibunt! Varter opp med fine assist, skrur opp tempoet i det norske angrepet, og bruker det gode skuddet sitt.

Ida Alstad – 5
Bra fremover, kjapp i beina, men passiv i forsvar. Er avhengig av å få i gang Alstad dersom Norge skal gå langt i dette VM.

Thorir Hergeirsson – 6
Det var et tent norsk lag som kom på banen, det skal han ha en del av æren for. Bytter mye i dag også, men under mer ordnede forhold – og får brukt 14 spillere fint. Prøver ut Oftedal i 5–1 – men én dag for seint. Det kunne ha vært et smart trekk mot Tyskland.

Byåsen-duoen Molid og Nøstvold kom ikke på banen.