Ståle Solbakken. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Ståle Solbakken. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Spillerne slår ring rundt Solbakken

Den hardt pressede Köln-treneren får støtte av nøkkelspillere og supportere.

Stuttgart (TV 2 Sporten): I kjølvannet av braktapet mot Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach har Ståle Solbakken hatt en av sine tøffeste uker som Köln-sjef. Lørdag reddet laget ett poeng borte mot Stuttgart – nå slår spillere og fans ring om den norske treneren.

– Det var en tøff kamp, vi ble presset i 1. omgang, men kom sterkere og sterkere utover i kampen. Jeg syns vi fortjente ett poeng, sier Kölns keeper Michael Rensing til TV 2 Sporten etter kampen.

– Er på rett vei
Rensing har vært kimen til noe av den indre uroen som har preget klubben etter 0-3-tapet hjemme mot overraskelseslaget Borussia Mönchengladbach. Den frittalende keeperen gikk nemlig ut og kritiserte innsatsen til lagkameratene etter kampen.

Etter 2-2 og ett poeng mot hjemmesterke Stuttgart på mektige Mercedes-Benz Arena, er 27-åringen langt mer positiv og lojal i omtalen av Kölns norske trener.

– Det tok tid å bli vant til hverandre og hans måte å tenke på, men nå vet vi hva han vil og ting blir bedre og bedre, forteller Rensing.

Les også: Gryende misnøye i Köln

Han får støtte av lagets kaptein, Pedro Geromel.

– Han (Solbakken, red.anm) er en god trener og en god taktiker. Vi har allerede 17 poeng, mens i fjor hadde vi 16 poeng på hele høstsesongen. Så vi er på rett vei, tror brasilianeren, som ble utnevnt til kaptein av Solbakken før sesongen – en avgjørelse som skapte mye rabalder i tysk presse.

Skryter av garderobestemningen
Solbakken var selv lettet og fornøyd etter kampen. Köln var under hardt press før pause, men fikk løftet laget i 2. omgang.

– Dette var viktig for moralen i laget. Vi har slitt mye, og med våre forutsetninger er jeg fornøyd med kampen. Vi hadde mange spillere der ute som ikke har spilt så mange kamper, og jeg ville ikke gjort noe annerledes, for å si det sånn, forteller han til TV 2 Sporten.

– Hvordan opplever du stemningen i garderoben og rundt laget?

– I garderoben er det supert, men utenfor garderoben og i byen er det som det alltid er; kjempeurolig både i negativ og positiv forstand, forklarer 43-åringen.

Les også: Podolski reddet ett Köln-poeng

Det er det som skiller Köln fra andre byer og lag med omtrent de samme forutsetningene. Det er så masse emosjoner og følelser for Köln, som gjør at presset på spillerne og oss rundt laget blir mye større enn de samme lagene med tilsvarende forutsetninger som oss, avslutter Solbakken.