Märtha Louise PK (Foto: TV 2)
Märtha Louise PK (Foto: TV 2)

Her er Märtha Louises beste juleminner

– Fint å tenke tilbake på.

For åttende året på rad arrangeres julekonserten i Vang kirke, og i år byr prinsesse Märtha Louise på juleminner fra oppveksten.

– Jula er spesiell

Til Dagbladet forteller hun at jula alltid har vært spesiell for henne.

– Jeg synes særlig minnene fra barndommen er fine. Jula var helt spesiell, og veldig nær for meg. Det er fint å tenke tilbake på, og jeg håper å skape en lignende stemning rundt det for mine barn, sier hun til avisen.

– Fikk streng beskjed

I barndommen feiret de jul både på Skaugum og Kongsseteren.

Märtha forteller om hvordan de alltid pyntet juletreet på julaften, åpnet gaver, fikk nissebesøk, og håpet på å finne mandelen i grøten.

– Vi hadde et stort tre, og fikk streng beskjed om ikke å åpne gavene før julaften. Julemiddagen føltes som verdens lengste. Vi fikk servert rett på rett. Og plumpudding til dessert – det var ikke akkurat min favoritt, sier hun til Dagbladet.

I år skal prinsessen feire jul hjemme i Lommedalen med ektemannen Ari Behns familie.

Hollywood-stjerne meldte avbud

I utgangspunktet skulle Märtha ha ledet årets konsert sammen med Hollywood-stjernen John C. Reilly.

Les mer: Märtha Louise leder konsert med Hollywood-stjerne

Han har imidlertid måttet melde avbud.

Skryter av Märtha

Julekonsertene i Vang kirke startet som klassiske konserter, men nå vil konsertene vise større musikalsk mangfold. Ildsjelene bak den tradisjonelle julekonserten er søskenparet Håkon og Mari Silje Samuelsen, og de skryter uhemmet av prinsessen.

– Vi kan nesten ikke få understreket hvor viktig deltakelsen fra prinsesse Märtha Louise er. Hun er dypt seriøs og profesjonell i sin rolle, og er alltid interessert i få informasjon så fort som mulig, har søsknene uttalt til VG.