Cecilia Brækhus var overlegen i møtet med Ku'ulei Kupihea fra Hawaii lørdag. (Foto: Heikki Saukkomaa/SCANPIX)
Cecilia Brækhus var overlegen i møtet med Ku'ulei Kupihea fra Hawaii lørdag. (Foto: Heikki Saukkomaa/SCANPIX)

Brækhus forsvarte beltene med knockout-seier

Den norske boksestjernen var best i det meste i Helsinki.

Helsinki/Bergen (TV 2 Sporten): Det var aldri noen tvil i Helsinki. Cecilia Brækhus var overlegent best i møtet med amerikanske Ku'ulei Kupihea og forsvarte sine tre tittelbelter på imponerende vis.

Etter å ha ført kampen i ni og en halv runde satte Brækhus inn det siste støtet et drøyt minutt før kampslutt. Kupihea hadde ingenting å svare med - dermed valgte dommeren å bryte inn og stoppe kampen.

Seier på teknisk knockout og betyr at Brækhus fortsatt er ubeseiret i proffkarrieren. 30-åringen står nå med 19 seire av 19 mulige.

– I begynnelsen gikk det veldig bra teknisk, midten ble litt tung og jeg mistet litt konsentrasjonen, mens i slutten ville jeg bare ut og avslutte det, sier Brækhus til TV 2 Sporten.

Selv om 30-åringen styrte hele oppgjøret var hun imponert over sin amerikanske motstander.

– Hun tålte veldig mye, så jeg ville ikke risikere for mye, men på slutten visste jeg at jeg bare kunne pøse på.

Se intervju med Brækhus i videovinduet øverst!

Vi fulgte oppgjøret runde for runde i denne saken:

Runde 10: Dommeren stopper kampen! Brækhus er i ferd med å knocke Kupihea og dommeren bryter inn. Dermed blir det seier på teknisk knockout for den Brækhus.Trampeklapp fra det finske publikummet!

Runde 9: Fortsatt norsk lekestue i Finland. Kupihea er alt for treg og Brækhus går offensivt til verks. Sliter litt med å få inn noen skikkelig gode treff, men nå skal den siste runden bare bli en seiersmarsj for Cecilia.

Runde 8: Det er bare å skrive en ny runde til Cecilia Brækhus. Ansiktet til Kupihea begynner å bli rimelig hovent. Brækhus kan koste på seg et nytt smil

Runde 7: Kupihea klarer ikke å ta initiativet. Nå må hun knocke Brækhus for å vinne, for dette har den norske mesteren på poeng.

Runde 6: Brækhus treffer godt! Kupihea har tydelige problemer og vakler i den sjette runden. Her går det mot norsk seier selv om Kupihea svarte ganske bra på Brækhus' fremstøt.

Runde 5: Ingen spektakulær runde, men Brækhus avslutter godt og treffer bra med den siste kombinasjonen. Lite som tyder på at Kupihea skal ta dette.

Runde 4: Brækhus koser seg i ringen og smiler til publikum. Hun forsvarer seg godt mot Kupihea og setter inn noen gode treff. Isjernet plasseres under Kupiheas øyne i pausen!

Runde 3: Tendensen er fortsatt den samme. Kupihea står fortsatt støtt, men det er Brækhus som satser mest.

Runde 2: Brækhus går offensivt ut og får inn et par gode treff på Kupihea. Amerikaneren må forsvare seg mye og blir presset en del tilbake, men henger fortsatt ganske godt med. Ny runde til Brækhus.

Runde 1: En jevn førsterunde hvor Brækhus og Kupihea føler på hverandre. Brækhus kanskje et lite hakk hvassere enn motstanderen.