van Persie (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
van Persie (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Arsenal og van Persie herjet med Wigan

Nederlenderen involvert i tre av fire scoringer på DW Stadium.

Wigan - Arsenal 0-4 (0-2)

Arsenal hadde ingen problemer med å vinne borte mot Wigan på DW Stadium lørdag. Gjestene gikk til pause med en 2-0-ledelse etter scoringer av Mikel Arteta og Thomas Vermaelen. Etter hvilen scoret Gervinho og Premier Leagues toppscorer Robin van Persie, og sørget med det for en komfortabel bortetriumf for London-laget.

Se høyepunkter og scoringer fra kampen øverst i artikkelen!

Wigan fikk kampens første store mulighet da Jordi Gomez fikk avslutte inne i femmeteren til Arsenal. André Santos ble reddende engel for London-klubben da han fikk klarer forsøket ut til en corner.

Arsenal tok over føringen i kampen utover i omgangen, og etter 28 minutter løsnet det for de rødtrøyene. Mikel Arteta forserte inn mot Wigans sekstenmeter, og fyrte av gårde et knallhardt skudd mot Wigan-keeper Ali Al-Habsi.

Skuddet var ikke velplassert, men snek seg likevel forbi den tidligere Lyn-keeperen. Bare minuttet senere doblet bortelaget ledelsen da midtstopper Thomas Vermaelen stanget inn et god corner fra Robin van Persie.

Mikel Arteta (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Mikel Arteta (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Arsenal dominerte totalt på DW Stadium og med en halvtime igjen kunne Gervinho enkelt sette inn Arsenals tredje scoring, etter at Al-Habsi ble nødt til å gi retur på skuddforsøket til van Persie. Toppscoreren i Premier League hadde utrolig nok ikke vært sist på noen av de tre første scoringene til bortelaget, men med ti minutter igjen å spille fikk nederlenderen ballen servert på sølvfat av Theo Walcott.

På blankt mål kunne van Persie enkelt sette inn sitt 14. mål for sesongen. Dermed endte det 0-4 i nord-vest England.