Håvard Klementsen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Håvard Klementsen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Klemetsen tok sin første verdenscupseier: – Jeg er en sta jævel

Håvard Klemetsen skal feire sin første verdenscupseier med joik og reinkjøtt

SJUSJØEN (TV 2 Sporten): For den sympatiske finnmarkingen Håvard Klementsen var lørdagens kominertseier den første i karrieren.

– Du kan godt si det var på tide. Jeg har ventet lenge på dette, og gjort alle feil jeg kan gjøre gjennom karrieren. Det går på måten jeg har trent på, og mentale ting som ikke har vært på plass. Jeg har hele tiden visst at potensialet mitt var der, og har nok blitt tryggere på meg selv med årene, sier Klemetsen til TV 2 Sporten.

Se intervju med Klementsen i videovinduet øverst på siden!

Trives i snøen
Da det gjenstod en drøy kilometer av kombinertguttas langrennsdel satte Klementsen inn et rykk, og fikk luke til italieneren Alessandro Pittin og tyskeren Tino Edelmann. Inn mot mål måtte 32-åringen slakke litt av, men han stod løpet ut og kom i mål 0,2 sekunder foran Pittin, mens Edelmann kapret tredjeplassen.

Selv om han i mange år har vært svært nær å komme på pallen, har han aldri tenkt på å gi opp.

– Nei, jeg er en sta jævel. Jeg er jo tross alt fra Kautokeino, ler han.

Les også: Svensk sprintprofil sammenligner Northug med sutrete baby

Han trivdes svært godt i de meget vinterlige forholdene på Sjusjøen, med snøkov og minusgrader i lufta.

– Sånn er det. Jeg trives best i skikkelig vinter med kuldegrader.

Spurten var av det suverene slaget. Han tok en Northug-light på sletta før oppløpet, omtrent på samme sted som langrennskongen avgjorde stafetten for fjorten dager siden.

Feirer med joik
– Jeg har alltid visst at jeg har en god avslutning. Jeg var sikker på at jeg kunne slå Edelmann på oppløpet, så det hadde jeg ganske god kontroll på. Men jeg var litt redd for italieneren som kom bakfra, så jeg følte ikke at jeg hadde full kontroll.

Etter målgang var det mye følelser i sving.

– Det er fantastisk å få oppleve dette med alle vennene og familien min som er her i dag. Det er en ubeskrivelig følelse å vinne på hjemmebane. Jeg tok også mitt første NM-gull her, smiler han.

– Hvordan feires dette i Kautokeino da?

– Ja da må vi kanskje dra fram ei god reinkjøttsuppe, og en joik.

– Så det blir hæla i taket i lavvoen?

– Ja, vi får satse på det, ler Klemetsen.

Magnus Krog endte på 10. plass og ble nest beste norske løper. Magnus Moan gikk inn til 12. plass, Mikko Kokslien til 13. plass og Jan Schmid endte på 19. plass.