Fredag var det klart for en skikkelig festaften i «Idol» da de fire gjenværende deltakerne disket opp med gallakveld. Det ble Henrik Mortensen som dessverre måtte forlate «Idol» denne gang.

Les også:Henrik er ute av «Idol»

Les også: Stem på hva finalistene synger neste uke!

Hva synes du om opptredene eller dommernes tilbakemeldinger? Skriv din mening i kommentarfeltet nederst!

– Jeg vil se deg vinne hele greia!

Jenny Langlos første låt i kveld var klassikeren «Smells Like Teen Spirit» av Nirvana.

Marion Ravn: Det var et utrolig originalt låtvalg. Jeg elsket den versjon og du ser nydelig ut. Jeg vil spole fram til finalen og se deg vinne hele greia!

Bertine: Jeg vil også veldig gjerne se deg i finalen, og folk må stemme

Hans Erik: Du mestrer akkurat det du vil og du gjør det så naturlig. Og ja, du er også en galladronning! Kjempebra!

Gunnar: Stilrent, strålende og statisk gåsehud. Fredag til fredag så mestrer du utfordringene. Fantastisk bra! – Jeg vil spole fram til finalen og se deg vinne hele greia!

Jennys andre låt var «My Funny Valentine», og dommerne var fortsatt i ekstase.

Hans Erik: Man blir helt satt ut av deg hele tida. Nå er du inn på store jazzlåter og synger så varmt og det går rett til hjertet på meg. Det er ikke noe å annet å si enn at du må stemmes på!

Gunnar: Folk har spurt meg om hvem som blir den nye Kurt. Den nye Kurt heter Jenny! Dette er troverdighet og profesjonalitet. Hvert eneste lille segment du gjør er gjort med ypperste klasse!

Marion: Jeg er nesten litt redd for å skryte for mye av deg fordi at jeg er redd for at de der hjemme tar det for gitt at du går videre.

Bertine: Det er så innmari viktig det Marion sier. Jeg mener at du kan hevde deg etter «Idol».

Se Jenny synge «Smells like teen spirit»:

Vil du se hele «Idol» sendingen om igjen? Klikk deg inn på TV 2 Sumo!

Les også: Vinn billetter til «Idol»-finalen her!

– Sorry, du når ikke til topps i mitt kapittel

Andremann ut i kveld var Vegard Leite (19) fra Værlandet. Hans første låt var også en klassiker fra 90-tallet. Han sang «Everybody Hurts» av REM. Hans opptreden medførte et splittet dommerpanel.

Hans Erik: Du har vært litt forkjøla. Det som er bra er at du konsentrerer på at det blir fint. Dette er et storbandformat. Det blir litt bambi på isen og se pubsangeren Vegard stå der nå. Men du synger bra. – Jeg synes du føyer deg inn i rekka av folk vi kanskje kan glemme fort. Det funker ikke for meg.

Gunnar: Det er et plettfritt håndverk rent vokalt. At du har en fremtid som artist er jeg ikke i tvil om, men at du er Norges neste idol er jeg derimot litt i tvil om.

Bertine: Jeg skulle gjerne hatt litt mer av den «indre hurten», og det fikk jeg ikke.

Marion: Jeg er veldig uenig med de andre dommerne. Jeg fikk høre at du var syk hele uken. Jeg synes at du sang veldig bra. Dette er det beste jeg har sett av deg i finalerunden.

Vegards andre låt var «Heartache Tonight», og dommerne var knallharde.

Bertine: Jeg synes ikke du er fresh og nyskapende. Jeg synes du føyer deg inn i rekka av folk vi kanskje kan glemme fort. Det funker ikke for meg.

Hans Erik: Jeg ser du kjemper så godt du kan med hosten og alt. Jeg er litt enig med Bertine.

Gunnar: Låtvalget var bedre enn prestasjonen. Nå handler det med om hvem vi vil se videre, og sorry, du når ikke til topps i mitt kapittel.

Marion: Nå får jeg gåsehud for nå er det harde ord fra mine meddommere. Jeg skjønte ikke låtvalget. Du er syk og det kom veldig bra fram nå. Det var ikke en bra sangprestasjon nå.

Se Vegard synge «Everybody Hurts»:

Se video: Her ser Chris Medina Idol-Vegards audition: – Det gjør meg stolt

– Hva er det du driver med Isak?

Isak Heim (16) fra Trondheim sang «Feeling Good» som første låt. – Du er en liten norsk Justin Timberlake.

Gunnar: Hva er det du driver med Isak? Jeg blir helt satt ut her jeg sitter. Det var fantastisk fra begynnelse til slutt.

Hans Erik: Jeg slutter meg 100 prosent med Gunnar. Jeg vet at du vil være rockegutt. Men så bruker du rock n' roll-kraften som Frank Sinatra gjorde til å være kul og rocka i en galla. Kjempebra!

Marion: Du så veldig nervøs ut først. Men da hele storbandet kom inn så huska du hvor du var.

Bertine: Også er du 16 år, også så trygg i «Isak-heten» din.

Isaks andre låt for kvelden var «Sir Duke», og dermed ble dommerkvartetten lykkelige.

Marion: Du kler storband fantastisk. Supert jobba!

Bertine: Du er en liten norsk Justin Timberlake.

Hans Erik: Ranheim må være stolte av deg. Du er superkul. Man må stemme på Isak!

Gunnar: Alle har spist lykkepiller. Skål!

Se Isak synge «Sir Duke»:

– Jeg er superfornøyd med deg!

Henrik Mortensen (17) fra Mosjøen var sistemann ut før pausen. Hans første sang var «Something About The Way You Look Tonight».

Bertine: Du fylte sjangeren veldig fint. Det jeg liker med deg er at du gir oss en friskhet. Jeg håper at fansen din stemmer på deg. – Det er ingen tvil om at du er den svakeste vokalisten som er igjen i Idol. Men jeg blir imponert hver eneste gang.

Marion: Jeg elsker Henrik som synger Elton John. Det passer stemmen din perfekt! Pass bare litt på engelskuttalen, da kan det bli perfekt!

Gunnar: Det er ingen tvil om at du er den svakeste vokalisten som er igjen i «Idol». Men jeg blir imponert hver eneste gang.

Hans Erik: Vokalprestasjonen din forbedrer seg og blir bedre og bedre. Jeg er superfornøyd med deg! Kjempebra! Stem!

Henriks siste låt var Frank Sinatras «Fly Me To The Moon», og dommerne var imponerte over Henriks mot til å synge låter av så store artister som Elton John og Frank Sinatra.

Gunnar: Det er ikke tvil om at vokalen er den dårligste i «Idol» nå, men det har veldig lite å si. «Idol» er veldig mye mer enn å kunne synge. «Idol» er jakten på noe fantastisk, eget og originalt. Og der går du langt over sangstemmen din.

Marion: Det er en sangkonkurranse og sangstemmen skal telle ganske mye. Jeg er litt usikker på om stemmen din holder hele veien.

Bertine: Jeg synes helt omvendt. Jeg synes du mestrer denne låten kjempebra! Du har noe friskt og originalt.

Hans Erik: Frank Sinatra og Elten John. Du er Idols modigste deltaker!

Se Henrik synge «Fly me to the moon»:

Fra forrige fredag: – Den beste opplevelsen jeg har hatt i «Idol»

Vil du se hele «Idol» sendingen om igjen? Klikk deg inn på TV 2 Sumo!