Koenigsegg Agera R   verdens raskeste bil var på plass på Broom festivalen i høst. Det var like etter rekordløpene var unnagjort   og det var selveste rekordmodellen som stod utstilt.
Koenigsegg Agera R verdens raskeste bil var på plass på Broom festivalen i høst. Det var like etter rekordløpene var unnagjort og det var selveste rekordmodellen som stod utstilt.

Koenigsegg Agera R: Nå er denne verdens raskeste

Rekorden godkjent av Guiness. Se video!

I hyperbil-klassen interesserer man seg ikke nevneverdig for tiden fra 0 til 100. Men 0 til 300 er en utfordring, og der klinte den røde verstingen, svenske Koenigsegg Agera R, til med en rekordnotering på 14,53 sekunder.

Men det er viktig å få stoppet også, og Agera R satte også rekord for nedbremsing fra 300 til stillestående med 6,66 sekunder.

Vi antar at sikkerhetsbeltet merkes godt i de sekundene der.

Del med dine Facebook-venner

321 km/t

En hel "runde" fra 0 til 300 og tilbake til 0 igjen ble som nevnt innledningsvis klokket til 21,19 sekunder, som også er ny verdensrekord.

Les også: Overlevde Mustang-krasj i 426 km/t

Og for ordens skyld ga man seg ikke ved 300, men tok like godt tilsvarende øvelser med sikte på 200 miles per hour-merket, altså 321,8 kilometer i timen.

Her oppnådde man rekordnoteringene 17,68 fra stillestående, 7,28 ved nedbremsing til 0, og 24,96 sekunder fra stillestående, opp og ned til 0 igjen.

Denne kraftkilden og disse ikke akkurat smale dekkene sørger for at 0-300 km/t går unna på helt sinnsyke 14,53 sekunder. Ingen annen bil i verden kan mache det!
Denne kraftkilden og disse ikke akkurat smale dekkene sørger for at 0-300 km/t går unna på helt sinnsyke 14,53 sekunder. Ingen annen bil i verden kan mache det!

Norsk deleier

Testene ble utført på Koenigseggs testbane utenfor Ängelholm i Sverige for en måneds tid siden, og resulterte altså i intet mindre enn seks separate verdensrekorder.

Alt selvsagt under nøye overvåkning med dertil egnede instrumenter.

Den velkjente industrimannen og bilentusiasten Bård Eker fra Norge er deleier i Koenigsegg.

Del med Facebook-vennene dine!

- At Koenigsegg har klart å sikre seg denne tittelen er rett og slett imponerede. Med små ressurser har en klart å lage noen helt fantastiske biler, sier en redaksjonssjef, Vegard Møller Johnsen i Broom.

http://www.youtube.com/watch?v=6WtlmpOKMG4&feature=relmfu

Les også: Kan også fås med skiboks!